16. huhtikuuta 2012

Kaappikokkaajan mahtisalaatti

Ameriikan ihmemaasta on vihdoin selvitty mutkien kautta kotiin, mutta jotenkin on vaan niin kovin vaikeaa saada elämää asettumaan normirytmiin. Parin viikon paussin jälkeen myös bloggaaminen käynnistyy pikkuisen yskähdellen.

Ennen kuin avaudun New Yorkin kokemuksista ja syömisistä, verryttelen kirjoitussormiani ensin hämmentävällä juusto-pekoniburgerisalaatilla, jonka bongasin Closet Cooking-blogista.

Alkuperäisen ohjeen mukaan tehdyssä salaatissa on leuhkasti tuplajuusto, mutta minä päätin pärjätä yhdellä. Valkosipulia en käyttänyt, koska unohdin ostaa niitä. Vanhuus ei tule kello kaulassa, vai miten se nyt meni.

Oikaisin myös soossin tekemisessä ja sekoitin kastikeainekset ihan viimeiseksi pannulla, jolloin sain kaikki muhevat maut talteen. Originaalisatsista söi neljä henkilöä, tällä reseptillä syntyy yksi reilu annos.

Ja kyllä: salaatti maistuu ihan hampurilaiselle, varsinkin jos kerää kaikkia aineksia samanaikaisesti suuhunsa. Kolajuoma sopii tälle sapuskalle palanpainikkeeksi paremmin kuin hyvin.

juustopekonihampurilaissalaatti
Tarvitset:
2 siivua luomupekonia
puolikkaan maalaisleipäviipaleen
(nokareen voita)
puolikkaan pienestä sipulista
100 g (luomunaudan) jauhelihaa
töräyksen ketsuppia
truuttauksen (mielellään amerikkalaista) sinappia
lirauksen Worcestershire-soossia
suolaa
mustapippuria

Kastikkeeseen tarvitset:
lirauksen punaviinietikkaa
ripauksen ruskeaa sokeria
nökäreen Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Lisäksi tarvitset:
noin kolmasosan jääsalaattipuskasta
kourallisen kirsikkatomaatteja
pätkän maustekurkkua
hyvää, kypsää cheddaria

Tee näin:
Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja paista palat pannulla rapeiksi omassa rasvassaan.

Ota pekonit pois pannulta. Paloittele leipäviipale ja paista kuutiot rapeiksi pekonin rasvassa.

Poista leipäkuutiot pannulta. Jos leipäpalat imaisivat kaiken rasvan, lisää pannulle pieni nokare voita.

Freesaa paloiteltua sipulia pannulla viitisen minuuttia ja lisää joukkoon jauheliha.

Paista liha kypsäksi ja mausta seos ketsupilla, sinapilla, w-soossilla, suolalla sekä pippurilla. Anna ässehtiä sen verran, että liian nesteet haihtuvat.

Poista sipuli-lihaseos pannulta. Lisää pannulle etikka ja anna sen hieman kiehua kasaan. Lisää sokeri ja sinappi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Pese salaatti ja tomaatit. Revi salaatti ja puolita tomaatit. Sekoita kastike salaatin ja tomaattien joukkoon.

Laita salaatit ja tomaatit lautaselle. Lisää leivät, jauheliha, pekonit sekä kuutioitu mastekurkku. Raasta koko komauden päälle juustoa. Syö.

4 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Siinä on salaatti täydellisimmillään! nam!

Jaana kirjoitti...

Oli se aikas hyvää. Haastavinta sen syömisessä oli yrittää saada kaikkia makuja samanaikaisesti suuhun :-)

Nenna kirjoitti...

Oi että, näyttää toooodella hyvältä! :)
Odottelen tekstiä Nykin ihmemaasta. :)
t. Vakilukija, joka ei koskaan kommentoi

Jaana kirjoitti...

Nenna, kiva että kommentoit nyt (vaikka saa täällä toki käydä kommentoimattakin).

Tänään sain vihdoin ekan postauksen New Yorkista aikaiseksi, jatkoa seuraa pian ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...