11. maaliskuuta 2012

Herneet rokkaa!

Minulle tulee BBC Good Foodin uutiskirje ja joka kerta siinä on linkkejä mitä houkuttelevimpiin resepteihin. Viimeisimmässä newsletterissä mainittiin ihanan oloinen hernerisotto, jota innostuin tekemään eilen ison satsin.

Muilta osin noudatin originaaliohjetta perin orjallisesti, mutta juustoraasteen määrää pyöristin reippaasti yläkanttiin. Voiko risotossa muka olla liikaa Parmesania?

Käyttämäni valkoviini oli itävaltalaista Leth Duett Riesling & Veltlineriä. Se oli myös oiva juomavalinta valmiille ruoalle.

Tämä risotto oli juuri niin loistavaa kuin oletinkin sen olevan. Se maistui kesälle ja jopa herneenversot toimivat siinä! Ne kun ovat olleet täällä Kulinaarimurulassa hiukan ei-toivottuja vieraita, sillä versomitta täyttyi viime vuosituhannen lopulla, jolloin niitä oli valehtelematta joka paikassa.

hernerisotto
Tarvitset:
300 g pakasteherneitä
1,7 l kasvislientä
sipulin
50 g voita
350 g risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
75 g Parmesania
mustapippuria
(suolaa)
herneenversoja
oliiviöljyä

Tee näin:
Sulata pakasteherneet ja lämmitä kasviliemi.

Sauvasekoita kolmasosa herneistä ja desin verran kasvislientä tasaiseksi muhjuksi.

Pilko sipuli pieniksi palasiksi.

Sulata voi kattilassa ja freesaa sipulisilppu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon riisit ja anna niidenkin imaista hiukan rasvaa itseensä.

Lisää viini ja anna sen imeytyä sipuli-riisiseokseen.

Lisää kattilaan lämmintä kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen. Sekoita risottoa koko ajan.

Jatka nesteen lisäämistä kunnes riisit ovat kypsyneet ja risoton koostumus on kermainen. Kypsyminen kestää 20-30 minuuttia. Et välttämättä tarvitse kaikkea kasvislientä.

Sekoita risoton joukkoon hernemuhju, loput kokonaiset herneet sekä raastettu juusto. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.

Anna risoton hengähtää hetki ennen tarjoilua. Tarjoa risotto syviltä lautasilta. Koristele annokset herneenversoilla ja pirskottele halutessasi koko komeuden ylle oliiviöljyä.

4 kommenttia:

Nti Papu kirjoitti...

Jes, tätä tullaan tekemään herneetkin rokkaa -keittiössä :)
Risottoriisipussikin kummittelee tuolla kuivamuonakaapissa sen näkösenä, että tarttis tehrä jotain...

Nti Papu

Jaana kirjoitti...

Hernerisotto oli tosi hyvää!

Facebookin puolella ehdoteltiin risoton kaveriksi pekonia - ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!

Jonna kirjoitti...

Ei, parmesania ei voi olla risotossa liikaa.

Oma herneenversiokiintiö on myös täynnä, mutta herneitä onneksi mahtuu vielä. Tähän voisi ehkä yhdistää herneiden kaveriksi myös parsan, kun sesonki kohta alkaa.

Jaana kirjoitti...

Jonna, miksei herneitä ja parsoja voisi miksatakin, mutta itse söisin ehkä kuitenkin parsarisoton parsarisottona ja hernerisoton hernerisottona. Nää on niitä makuasioita :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...