Viime aikoina on tullut luuhattua normaaliakin enemmän ravintoloissa ruokailemassa, eikä kotikokkailua ole juurikaan ehtinyt harrastaa. Tai no teinhän minä toissa iltana sushia.
Tänään oli kuitenkin riennoista vapaa iltapuhde, ja päätin herkutella uudehkon oululaisen ruokablogin neitsytpostauksen reseptin mukaan valmistetulla pasta puttanescalla eli hutsun spaghetilla.
Spaghetti alla puttanescassa on paljon vahvoja makuja, jotka pyöristyvät ihanasti tomaattien kanssa kypsyessään. Soossi on todellakin enemmän kuin osiensa summa.
Ghettolaisista poiketen käytin sardellifileitä, koska niitä sattui jääkaapista löytymään. Lisäksi korvasin tuoreen punaisen chilin savustetulla Aji Cristal-jauheella onnistunein seurauksin. Oliivitkin olivat vihreitä. Ja persiljalla koristelin, vaikkei käsketty.
Tarvitset:
sipulin
valkosipulinkynnen
oliiviöljyä
½ tl savustettua Aji Cristal-jauhetta
6 sardellifileetä
tölkin luumutomaatteja
2 rkl kapriksia
kourallisen oliiveja
mustapippuria
(suolaa)
150 g täysjyväspaghettia
Tee näin:
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Kuumenna reippaahko loraus öljyä pannulla. Freesaa sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
Lisää joukkoon valkosipuli sekä chilijauhe. Anna muhia hetki.
Pilko joukkoon sardellit ja anna niiden "sulaa" pannulle.
Lisää tölkkitomaatit liemineen sekä oliivit ja kaprikset ilman liemiään. Anna soossin pöhistä hissukseen sen aikaa kun pasta kypsyy.
Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta lävikössä.
Mausta kastike mustapippurilla ja tarkista suola.
Sekoita spaghetit kastikkeen joukkoon. Syö ja nauti.
2 kommenttia:
Persilja tosiaan mahtaakin originaaliin reseptiin kuulua :)
Tuo pasta on kyllä ylihyvää, persiljalla tai ilman!
Lähetä kommentti