3. elokuuta 2011

Kukkakaali 2.0

Kukkakaali on yksi kesän hienoimmista asioista. Sitä onkin tullut nakerreltua viime aikoina kiitettävät määrät niin raakana salaateissa, höyrytettynä ja voilla höystettynä, kesäkeitossa kuin juustoa säästämättä kuorrutettuna Makustelijoiden loisto-ohjeen mukaan.

Lainaa on myös järjettömän ihanan kukkakaalipyreen resepti, jonka löysin Gastromaniat-blogista. Kyllä kermassa ja valkoviinissä keitetty kukkakaali nousee aivan uudenlaisiin makusfääreihin!


Tapatuunaajana jätin originaaliohjeessa mainitun perunan pois ja viritin nestemäärät riittämään pikkuisen isommalle kukkakaalille. Lisäsin mukaan myös tukon persiljaa, joka pilkutti pyreen mukavan viheriäiseksi. Värjäysmausteiksi sopisivat varmasti muutkin yrtit, kuten rakuuna tai timjami.

Kukkakaalimuussi maistuu makoiselta ihan pelkiltäänkin, mutta toimi kiukuttelematta myös palvatun ryynimakkaran ja dijon-majoneesin kaverina.


Tarvitset:
500 g kukkakaalia
2½ dl kermaa
1 dl valkoviiniä
persiljaa
suolaa
valkopippuria
voita

Tee näin:
Paloittele kukkakaali ja laita palat kattilaan.

Kaada päälle kerma ja valkoviini. Nestettä tulisi olla niin paljon, että kukkakaalit nipin napin peittyvät.

Keitä kukkakaalit kypsiksi ja lisää joukkoon persiljaa makusi mukaan.

Sauvasekoita pyreeksi ja mausta suolalla, valkopippurilla sekä voikimpaleella.

10 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Ihanaa, mä olenkin kaivannut takuutoimivaa kukkakaalipyreen ohjetta! Mies ei voi sietää mutta mä tykkään ja voisin itselleni lisukkeeksi tekaista tätä lähiaikoina :)

Jaana kirjoitti...

Sotke sekaan vielä paistettuja pekonibiittejä, niin jopa maistuu pyree siipallekin ;-)

Virpi kirjoitti...

Se närppis vaan ne pekonit sieltä seasta ja jättäis ite pyreen koskematta :D

Jaana kirjoitti...

No onpas se ronkeli!

Makustelijat kirjoitti...

Kukkakaalimuusi maistuu varmasti verrattomalta kera suoleen pakatun lihan.
Makustelija-Tero

Jaana kirjoitti...

Ainakin ryynimakkaran kanssa se oli hyvvää!

Anonyymi kirjoitti...

Sopisiko makumaailma yhteen lohen kanssa?... terv. TiV

Jaana kirjoitti...

Varmasti sopisi. Etenkin, jos yrttinä käyttäisi tilliä!

kielensyöjä kirjoitti...

Toi pyree on varmaan pastan kanssa ihanaa. Pakko päästä kokeilemaan kun ehtii.

Jaana kirjoitti...

Toi pyree on hyvää melkein minkä tahansa kanssa ;-) Onnea kokeiluihin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...