8. elokuuta 2011

Vaahtokylpy kirsikoille

Vastaanotin viime viikolla tuotenäytelähetyksen Pernod Ricard Finlandilta. Termin "tuotenäyte" perusteella kuvittelin saavani muutaman pikkupullollisen väkeviä viinejä. Kun lootassa olikin kahdeksan (8) liki litraista lekaa, piti ihan hörönauraa ääneen.

Laatikon sisältöä tutkiessani innostuin heti kirsikkaviinistä. Vihdoinkin löytyy vaihtoehto Kirsberrylle raikkaan sangrian tykötarpeena!


Näin joku aika sitten Sokkokokki-uusinnan, jossa Henri Alén vatkasi sabayonia ihanaisesta Kriekistä. Sitä saakka olen halunnut kokeilla kirsikkaisen viinivaahdon tekemistä.

Normaalistihan sabayoniin lorotellaan Marsala-viiniä, jonka maku muistuttaa portviiniä. Kirsikkaviini puolestaan antoi kastikkeelle kepeän kirsikkaisen vivahteen eikä yllätyksekseni värjännyt vaahtoa juuri lainkaan.

Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee melkoisen reipas vaahtosatsi. Mutta se ei haittaa, koska sitä voi syödä aika paljon ennen kuin tulee ökö olo.

Tämän kirsikkaviinikokeilun perusteella aion testata ainakin mustikkaista ja mustaherukkaista versiota sabayonista. Ja hillakin voisi olla aika jees.


Tarvitset:
3 keltuaista
100 g sokeria
1 dl valkoviiniä
2 rkl väkevää kirsikkaviiniä
kirsikoita

Tee näin:
Sähkövatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi sellaisessa kulhossa, jonka saat myöhemmin aseteltua vesihauteeseen kattilaan.

Lämmitä kattilassa vettä ja laita kulho kattilaan. Vesi ei saa kiehua, muuten keltuaiset kypsyvät liian nopeasti ja saat aikaiseksi viininmakuista munakokkelia.

Kaada viinejä vesihauteessa olevan keltuais-sokeriseoksen joukkoon pieninä lirauksina koko ajan sekoittaen. Kypsennä kastiketta alati hämmennellen, kunnes se on sakeutunut kuohkeaksi.

Poista kirsikoista kivet ja kauho niiden päälle reilusti lämmintä sabayonia. Syö ja nauti!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...