6. heinäkuuta 2008

¡Viva España!

Spanskien taannoisen voiton innoittamana tarjoilin kylään tulleille tovereilleni sangriaa sekä espanjalaisia pikkusuolaisia.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Köyhien ritarien Meri-Tuulin sangriaohjetta. Kokeilu kannatti, vaikka jouduin korvaamaan liköörin Kirsberrylla. Lisäksi tuplasin vissymäärän, koska tykkään poreilevista juomista.

Mutta miksi ihmeessä kirsikkalikööriä ei ole enää Alkon valikoimissa? kysyy nimimerkki "Hämmentynyt kansalainen".


Tarvitset:
pullon (espanjalaista) punaviiniä
2 dl Kirsberrya
2 dl karpalomehua
4 dl vichyä
jäitä
2 limeä
omenan

Tee näin:
Pese limet ja omena. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.

Täytä kannu tai vastaava pääläri puoliksi jäillä. Lisää astiaan juomat ja hedelmät. Sekoita ja tarjoile kylmänä.


Sangrian kera natustelimme sitruunatäytteisiä oliiveja, Manchego-juustoa, espanjalaista vuohenjuustoa (jonka nimi ei painautunut mieleeni), chorizoa ja leipää. Nomnomnomnom!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Alkon valikoimassa ei oo enää kirsikkalikööriä, koska se ei ensinnäkään myyny kauheesti + et toiseks siinä tais olla jotain sellasia, ettei sen valmistaja enää sitä tarjonnu alkolle myyntiin. (kaikki tuotteethan tulee niin, että tuottajat tarjoo niitä alkolle ja sitte päätetään mitä otetaan..) :)

harmillistahan sen puuttuminen tosiaan on :/

t. yks alkolainen

Jaana kirjoitti...

Anonyymi alkolainen (hieno nimi muuten), kiitti tiedosta!

Kirsberry pelitti kyllä ihan hyvin sangriassa, mutta olisi ollut kiva testata liköörillistäkin versiota. No, kaikkea ei voi saada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...