Spanskien taannoisen voiton innoittamana tarjoilin kylään tulleille tovereilleni sangriaa sekä espanjalaisia pikkusuolaisia.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla Köyhien ritarien Meri-Tuulin sangriaohjetta. Kokeilu kannatti, vaikka jouduin korvaamaan liköörin Kirsberrylla. Lisäksi tuplasin vissymäärän, koska tykkään poreilevista juomista.
Mutta miksi ihmeessä kirsikkalikööriä ei ole enää Alkon valikoimissa? kysyy nimimerkki "Hämmentynyt kansalainen".
Tarvitset:
pullon (espanjalaista) punaviiniä
2 dl Kirsberrya
2 dl karpalomehua
4 dl vichyä
jäitä
2 limeä
omenan
Tee näin:
Pese limet ja omena. Leikkaa hedelmät lohkoiksi.
Täytä kannu tai vastaava pääläri puoliksi jäillä. Lisää astiaan juomat ja hedelmät. Sekoita ja tarjoile kylmänä.
Sangrian kera natustelimme sitruunatäytteisiä oliiveja, Manchego-juustoa, espanjalaista vuohenjuustoa (jonka nimi ei painautunut mieleeni), chorizoa ja leipää. Nomnomnomnom!
2 kommenttia:
Moi. Alkon valikoimassa ei oo enää kirsikkalikööriä, koska se ei ensinnäkään myyny kauheesti + et toiseks siinä tais olla jotain sellasia, ettei sen valmistaja enää sitä tarjonnu alkolle myyntiin. (kaikki tuotteethan tulee niin, että tuottajat tarjoo niitä alkolle ja sitte päätetään mitä otetaan..) :)
harmillistahan sen puuttuminen tosiaan on :/
t. yks alkolainen
Anonyymi alkolainen (hieno nimi muuten), kiitti tiedosta!
Kirsberry pelitti kyllä ihan hyvin sangriassa, mutta olisi ollut kiva testata liköörillistäkin versiota. No, kaikkea ei voi saada.
Lähetä kommentti