26. heinäkuuta 2008

Kaveria ei jätetä

Kun itseaiheutetusta olosta kärsivä savolaistoveri tulee kylään, tehdään yksilöparalle krapulankarkoitussalaattia Kulinaarimurulan tapaan.

Salaattiin tulee melkoisen paljon erilaatuisia suolaisia aineksia, joista uusimpana tuttavuutena haluan esitellä mahtilöydön Punnitse&Säästä-putiikin pohjattomista sammioista: savustetut cashew-pähkinät *olen koukussa*

Kankkusesta toipuva kaverinikin innostui niistä niin paljon, että kävi ennen kotiutumistaan punnitsemassa pähkylöitä mukaansa liki neljällä kympillä...

Salaatin kruunaa niin ikään addiktoiva Crema di Balsamico, joka on tajunnan räjäyttävän hyvää! Se myös liudentaa oivasti salaatin suolaisuutta. Ja parantaa todistetusti darrankin :-)


Tarvitset:
paketin Halloumi-juustoa
puolikkaan sitruunan mehun
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
punasipulin
sitruunatäytteisiä oliiveja
savustettuja cashew-pähkinöitä
Crema di Balsamicoa

Tee näin:
Leikkaa juusto reiluiksi suikaleiksi ja paista ne pannulla. Purista paistetuille suikaleille mehut puolikkaasta sitruunasta.

Revi salaatista peti ja sijaa sille juustot sekä puolitetut tomaatit, sipulirenkaat, oliivit ja pähkinät.

Spruittaa tykötarpeiden päälle Crema di Balsamicoa. Nauti ja parannu.

8 kommenttia:

ari kirjoitti...

Hämmentävää, terveelliseltä vaikuttava krapularuoka.

Savustetut cashew-pähkinät kuulostavat kyllä oivallisilta.

Välispiikki kirjoitti...

Tiedä tuosta terveellisyydestä, päivän suolakiintiö tullee täyteen parin haarukallisen jälkeen. Mutta hyvää se oli ja savupähkylät veivät sydämeni!

Mari kirjoitti...

Hei täähän on ihan loistava krapulamättö transrasva"herkkujen" vastineeksi! Hieman täytyy vaan osata ennakoida... en usko lähi-Siwani myyvän sunnuntaisin yhtä varmasti laadukkaita ja tuoreita salaattiaineksia kuin pakastepizzaa ;)

Välispiikki kirjoitti...

Mari, etukäteisvarautuminen lienee suositeltavaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;-)

Virpi kirjoitti...

Tämä kuulostaa niin hyvältä, että täytyy varmaan hommata varta vasten krapula että voi tehdä tätä :D

Välispiikki kirjoitti...

Virpi, juuei tartte välttämäti kanuunaa hankkia tämän takia! Sallad maistui oikein mainiolta selväpäisenkin ihmisen suussa :-)

Virpi kirjoitti...

Noniin, tekasin tätä sitten melko uskollisesti ohjetta noudattaen (tomskut korvasin tuorekurkulla, kun tomskut kirvelee suussa ja pähkinät oli ihan vaa paahdettuja+suolattuja) ja hyvää tuli! Nautin kera valkoviinin ja ajattelin että josko tää toimis ennaltaehkäisten niin ettei krapulaa tulisikaan :)

Välispiikki kirjoitti...

Fiksusti ajateltu ;-)

Tuossa salaatissa (ja muissakin) toimivat varmaan mitkä pähkinät tahansa, mutta jos reittiesi varrelle osuu Punnitse&Säästä, niin suosittelen lämpimästi ko. putiikissa olevien savustettujen cashew-ämpäreiden kauhomista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...