19. elokuuta 2011

Kyl määki Turuus

Tein retken kulttuuripääkaupunki Turkuun, jonka ravintoloista olen kuullut paljon hyvää. Turku on muutenkin jännä paikka: joen rantaa pitkin kulkiessa tuntui kuin ei olisi ollut Suomessa ensinkään.
 Ja puistakin roikkui ilmalaivoja.
Viehättävän Cafe Artin (Läntinen Rantakatu 5) kahveissa käytetään Turun Kahvipaahtimon papuja ja paikan baristat ovat pärjänneet mukavasti alan kisoissa.
Kauppatorilla törmäsin hervottomaan fudgekojuun, jonka kiertäminen osoittautui mahdottomaksi. Jöötit shampanjaa, clotted creamia sekä banaani-suklaata eivät olleet huonoja ostoksia.

Turussa järjestettiin pikkuinen blogimiitti, kun treffasimme Ruokahommien Jannan kanssa syömähommien merkeissä Mamissa (Linnankatu 3).
Janna varoitti Mamin pääruokien olevan reilun kokoisia, joten skippasimme alkupalat ja tilasimme annoskateutta välttääksemme kumpikin ahvenfileitä ja haukimureketta tomaatti-voikastikkeella. Olipa hyvää.
Kalalautanen soosseineen ja pottuineen oli sen verran tuhti setti, etten meinannut suoriutua samettisen kermaisesta jälkkärijätskistä ja marjoista.

Mamin hintataso on oikein maltillinen suhteessa laatuun. Pää- ja jälkiruoka sekä pari lasia viiniä ja kuppi espressoa kustansivat 46 euroa.

Seuraavana päivänä kävin lounaalla Smörissä (Läntinen Rantakatu 3). Ihastuin ravintolaan välittömästi.
Smörin toast skagen sijoittui elämäni aikana syötyjen skageneiden kärkikaartiin. Majoneesi maistui hämmentävän raikkaalta.
Pääruoaksi tilaamani sienirisotto oli viedä kielen mennessään. Herkkutatit olivat ihania ja risotossa olevat omenakuutiot yllättivät positiivisesti. Annoksen päälle lusikoidun hurmaavan juustovaahdon keksijä on uusi sankarini.

Lounas, lasi viiniä ja kuppi espressoa maksoivat 30 euroa. Smöriin täytyy kyllä ehdottomasti mennä illastamaan seuraavalla Turun vierailulla.
Ennen kotiinpaluuta kävin vielä kokemassa Tom of Finland-näyttelyn. Kierroksen jälkeen virkistin itseäni SIS. Deli + Cafén (Köydenpunojankatu 14) cappuccinolla ja ylihinnoitellulla kulttuuripääkaupunkileivoksella. Vain turisti maksaa tästä satsista melkein kympin!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...