14. elokuuta 2010

Kesähitti

Kuluneena suvena olen kokkaillut lämmintä ruokaa todella harvoin. Nälän yllättäessä olen turvautunut ulkoruokintaan tai tehnyt universumin parasta kaalisalaattia, laiskan akan sovelmaa coleslawsta ilman porkkanaa ja sipulia.

Tähän rouskuvaan syötävään antaa loistavaa terävyyttä kastike, joka maustuu väkiviinaetikalla ja vihreällä Tabascolla. Itse pidän melko kirpeästi soossista, joten etikan ja Tabascon määriä kannattaa tuunata omaan suuhusi sopiviksi.

Salaatti on hirmu monikäyttöistä. Sitä voi syödä grillattujen asioiden kera, erityisesti liitto possun kylkiluiden kanssa on Taivaassa solmittu. Myös makkaroiden kanssa kaalihässäkkä tulee juttuun mukavasti. Lisäksi se maustaa sujuvasti hodarin ja komppaa hampurilaista ilman riitasointuja. Saa siitä nauttia ihan ilman lisukkeitakin.

Ja mikä parasta, salaatin tykötarpeet ovat edullisia ja kaalin sesonki on juuri nyt kukkeimmillaan. Herkkuruoan tekeminen ei tästä juurikaan helpotu, mutta valmis kama on jälleen kerran paljon enemmän kuin osiensa summa.


Tarvitset:
500 g valkokaalia
desin kermaviiliä
½ dl majoneesia
1-2 tl väkiviinaetikkaa
1-2 tl vihreää Tabascoa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Pilko tai raasta kaali suikaleiksi. Mitä ohuempia suikaleita saat aikaiseksi, sitä parempi.

Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka, Tabasco, suola sekä pippuri kulhossa keskenään. Etikkaa ja Tabascoa kannattaa laittaa ensin pikkuisen ja säätää määriä oman maun mukaan.

Lisää kaalisuikaleet kastikkeeseen ja sekoita hyvin.

Voit syödä salaatin heti, mutta maut syvenevät, jos laitat kelmutetun kulhon ässehtimään jääkaappiin noin tunniksi.

2 kommenttia:

statisti kirjoitti...

Toinen laiska akka ilmoittautuu ;) Lajitovereille vinkiksi, että kaali silpoutuu sopivaksi mielestäni helpoiten (=sormia ja hermoja säästäen) juustohöylällä.

Tein tätä soveltaen jääkaapin sisällön mukaan; soossiin päätyi etikan ja mausteiden lisäksi bulgarianjogurttia ja piparjuuritahnaa. Hyvä tuli.

Jaana kirjoitti...

Piparjuuri varmasti toimii noiden muiden tykötarpeiden kanssa!

Olen joskus yrittänyt riehua kaalia suikaleiksi juustohöylällä, mutta ei se meikäläisen hermoja säästänyt, päinvastoin. Ehkä mulla oli vääränlainen höylä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...