12. heinäkuuta 2010

Aasiaa Tallinnassa

Risteilin männä viikonloppuna kesälomanaloituslounaalle Tallinnaan. Lienee jo luvallista puhua perinteestä, koska starttasin lomani samalla tavalla viime vuonnakin?

Sää suosi lähialuematkailua ja syömäseurakin oli sieltä paremmasta päästä. Lounastin nimittäin minilomalla olleiden Ylimuulin ja Lihansyöjän kanssa kovasti kehutussa Chedissä (Sulevimägi 1).

Chedissä tarjoillaan modernia aasialaista sapuskaa ja paikka on fine dining-ravintolaksi erittäin kohtuuhintainen. Lasku kolmen hengeltä jäi alle sadan euron (tosin joimme ainoastaan vettä, olutta ja teetä, eivätkä muulinkololaiset tilanneet jälkkärilistalta mitään).


Alkuun otin kiukkuista salt and pepper squidia, joka ei ollut ehkä kaikkein paras valinta hikisen iltapäivän murkinaksi. Mutta hyvää se oli.

Pääsin maistamaan myös Lihansyöjän jasmiiniteesavustettuja luomupossun rimpsuja, joita vaihdoin kalmaripalleroihin. Oikein maukkaita, vaikka ei heissä savuisuutta järin paljoa ollutkaan. Muuli natusteli tonnikalasalaattia thaimaalaisittain ja tykkäsi.


Pääruoaksi söin hunaja-seesamipossua, joka oli kaltaiselleni sikafriikille pieni taivas. Aivan älyttömän ihanaa! Seuralaiset söivät rapeanahkaista ankkaa sekä cashewpähkinäkanaa.


Riisi tuotiin Chedissä pöytään näteissä bambulieriöissä.


Jälkiruoaksi tilasin passionjäädykkeen, joka oli ollut minun makuuni hieman liian pitkään pakastimessa. Se ei maistunut edes toissapäivänä tehdyltä, vaan vielä vähän vanhemmalta.

Miinuksia Chedille täytyy antaa sinänsä herkullisten annosten individuaalimitoituksesta. Ruoat on selkeästi tarkoitettu yksin syötäviksi eikä seurueen kesken jaettaviksi, mikä mielestäni on vähän tyhmää.

Pienistä kauneusvirheistä huolimatta rohkenen siis suositella Chediä aasialaisia makuja fanittaville tallinnanmatkaajille.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...