Mormoonikalenterin ainoa suolainen ohje osuu toukokuulle. Täytyy myöntää, että odotukset tämän reseptin suhteen ovat olleet korkealla almanakan ensiselauksesta lähtien, sillä tykötarvelistalta löytyy sekä kesäkurpitsaa että Parmesania. Tykkään!
Zesty Zion Zucchini-muffinssien henkinen äiti on kimeän vihreissä stilettikoroissaan puutarhahommia tekevä 35-vuotias Tami, jolla on myös kolme ihmistainta.
Osasin kerrankin hillitä taikinan mättöä vuoan koloihin. Maltillisen täyttöpolitiikan ansiosta lopputulokset eivät näyttäneet tällä kertaa atomipommin jälkeiseltä sienipilveltä, vaan ne muistuttivat etäisesti suomalaiskansallisia normimuffinsseja.
Kesäkurpitsaiset herkkupalat eivät tuottaneet pettymystä myöskään makunsa puolesta. Tammikuu sai toukokuusta vakavasti otettavan kilpailijan...
Tarvitset:
2 munaa
2 dl maitoa
1½ dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 rkl kuivattua basilikaa
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
6 rkl raastettua Parmesania
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja öljy.
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja basilika.
Hämmennä kuivien aineiden sekoitus munien, maidon ja öljyn joukkoon. Taikina saa jäädä epäesteettisen kokkareiseksi.
Sekoita kesäkurpitsaraaste taikinaan käsin.
Lusikoi taikinaa silikonisen muffinssivuoan koloihin. Älä täpötäytä koloja, vaan jätä leivonnaisille jonkin verran nousuvaraa.
Ripottele joka koloon vielä juustoraastetta ja paista muffinsseja uunissa noin 20 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti