14. toukokuuta 2010

Rok

Ravintola Ilveksen rokkimenut on nyt koottu yksiin kansiin. Teos ei ole pelkkä keittokirja, sillä siinä kerrotaan myös klassikkokapakan mielenkiintoisesta historiasta. Ja kuvat ovat kauniita. Monikulttuuriteko siis!

Muusikoiden kuukausittain vaihtuvia nimikkomurkinoita tarjoiltiin Ilveksessä noin puolentoista vuoden ajan. Muistan nauttineeni ainakin Kalle Aholan menun (uunikuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa, kuhaa jokirapukastikkeessa, vaniljajätskiä ja marjoja) sekä Maija Vilkkumaan ruokalistan (vuohenjuustotoast, grillattua karitsaa juurespyreellä ja yrttivoilla, pannacottaa valkoviinipäärynöillä). Kummankaan sapuskoista ei löytynyt moitteen sijaa.


Rokkikokkien keittokirjan julkaisua juhlittiin tiistaina syömällä opuksen ohjeilla tehtyjä herkkuja, kuinkas muutenkaan.

Karkasin ansiotöistä kekkereiden rääppiäisiin ja ehdin maistelemaan Mikko Hakilan grillattua halloumia, marinoitua punasipulia ja vihreitä papuja, Yrjänän ihanan valkosipulista hummusta sekä Andy ja Angela McCoyn äyriäissalaattia sinihomejuustokastikkeella. Drooool!

Hakilan ylimaallista passionhedelmä-juustokakkua on pakko tehdä pikapuoliin itsekin. Muista kirjan resepteistä menevät takuuvarmasti kokeiluun myös Jonna Tervomaan kreikkalais-helsinkiläiset lihapullat ja Herra Ylpön Juoponkakku.

Ilveksen rokkimenut voit ostaa omaan hyllyysi esmes Lilithin tai Johnny Knigan nettikaupoista ja tietenkin Ilveksestä.

Idean seuraavaan savulahnasalaattiin sain keittokirjan toimittaneelta Heikkisen Kikeltä. Koska lahna on Kiken isän sekä pyytämää että savustamaa ja salladin palanpainikkeena nauttimani siideri hänen siippansa uuttamaa, niin tohdin postata reseptin rokkikeittokirjajutun yhteyteen. Kiitos kaikille kaikesta!

Pehmeiden ainesten vastavoimaksi kaivelin kaapista sieltä löytyneitä rapeita vihreitä asioita. Reippaasti kirpeä soossi sopii salaatin kruunuksi kuin tupsu ilveksen korvaan.


Tarvitset:
neljänneksen pienestä varhaiskaalista
muutaman sentin pätkän purjoa
vähän pidemmän pätkän kurkkua
reilun kourallisen ruodittua savulahnaa
avocadon
2 rkl ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
vihreää Tabascoa
suolaa

Tee näin:
Suikaloi kaali ja purjo. Kuutioi kurkku.

Palastele lahna haukkapaloiksi, napsi samalla ruodot pois.

Halkaise avocado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kuorista.

Sekoita ranskankerma ja sitruunanmehu. Mausta kastike Tabascolla ja suolalla.

Kasaa tykötarpeet lautaselle ja hulauta soossia koko komeuden ylle. Syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...