20. kesäkuuta 2009

Mittumaarimurkinaa

Alkuviikosta ehdin vihdoin tutustumaan Eat& Joy Maatilatoriin, jonka ideana on kaupata mahdollisimman prosessoimattomia tuotteita. He mottoavat, että "puhdas ruoka on perusoikeus."

Konsepti on kannatettava ja putiikista löytyikin monenlaista kivaa. Plussaa Maatilatori saa minulta pienpanimoiden siideri- ja olutvalikoimasta, joka on ilahduttavan kattava.

Sen sijaan juustoja oli tarjolla yllättävän niukalti, ilmeisesti vain parilta tuottajalta. Niitä lisää, kiitoskaunis!


Kylmähyllystä mukaan lähti Virroilla toimivan Ahon Jogurtin raparperijugua. Aivan käsittämättömän maukas keksintö, tästä tuli kertalaakista vakio-ostos!


Vastapäiseltä seinustalta noukin ostoskoriin Åbyn Kartanon Näkkileipää, joka on oiva näkkäri kaltaiselleni kuminafanille. Tämän porvoolaisen herkun ovat hyväksi havainneet myös kokkaavat siskot ja sitä rouskutellaan Savoyssakin.

Maatilatorin paras löytö oli Roinilan Aromilihan hurmaava savujuustochorizo. Makkarassa maistuivat mukavasti sekä savu että juusto ja kipakkuuttakin oli sopivasti.


Kyrsä toimi loistavasti kolmen tomaatin salaatin kanssa ja se oli hyvää myös mittumaarispydärissä.

Makkaran lisäksi pyttipannulla paistui uusia perunoita, sipulia. kevätsipulia ja tomaattia. Ohjeen mukaisesta satsista riitti huikopalaa parille juhannusjuhlijalle.


Tarvitset:
tusinan uusia perunoita
vettä pottujen keittämiseen
2 savujuustochorizoa
puolikkaan sipulin
nokareen voita
10 kirsikkatomaattia
kevätsipulin
suolaa

Tee näin:
Pese perunat ja keitä ne viittä vaille kypsiksi.

Viipaloi makkarat ja silppua sipuli. Sulata voinokare pannulla ja paista makkaroihin rapsakka pinta. Lisää joukkoon sipulit ja vähennä lämpöä.

Halkaise perunat ja lisää puolikkaat pannulle. Sekoita potut muiden ainesten joukkoon imemään makuja itseensä.

Puolita tomaatit ja pilko kevätsipuli. Nakkaa vihnekset muiden tykötarpeiden sekaan. Sekoita ja mausta tarvitaessa suolalla. Syö ja nauti.

3 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

hauska kauppa kyllä.. köyhälle vaan vähän hintava. lähiruokana vähän oli hassua iso poron määrä ja suklaassa vanilliini

ari kirjoitti...

Hivenen pohdin miten määritellään lähiruoka - eihän poronkasvatusalueet kovin kaukana ole. Googlella löytyi järjellisen oloinen määritelmä.

Välispiikki kirjoitti...

Aleksi, onhan siellä aika kovat hinnat. Toivottavasti hinnoista kuitenkin lohkeaa leijonanosa tuottajille eivätkä kaikki eurot uppoa Lasipalatsin vuokriin...

Ari, sata kilometriä ei ole kyllä hirmuisen pitkä matka, mutta muilta osin ostan tuon määritelmän.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...