15. kesäkuuta 2009

Rusinat pois pullasta!

Silläsipulit heittivät Kulinaarimurulaan todella haasteellisen inhokkimeemin. Miten ihmeessä kaikkiruokainen ja ruoka-aineallergioista vapaa yksilö voi listata ne sapuskat, joista ei tykkää?

Tämän toimeksiannon tiimoilla piti siis harjoittaa harrasta pohdintaa, kunnes lopulta hokasin että inhoan rusinoita.

Täysin varauksetonta antirusinismini ei ole, sillä pidän kovasti suklaarusinoista ja rusinasopasta. Myös rusinat rusinoina ovat hyviä. Mutta juuresraasteissa, pullassa, maksalaatikossa tai simassa nämä ruttuiset kaverit ovat meikäläiselle totaalinen turn-off.

Syynä ei voi olla suutuntuma, sillä vaikkapa rusinasopasta kitaan lapioidun inhokin koostumus on lähestulkoon identtinen maksalaatikosta löytyvän rusinan kanssa. Silti toinen on syömäkelpoinen ja toinen ällöttää.
Pääsääntöisesti välttelen myös eineksiä lukuunottamatta maksalaatikkoa, johon tulee säännöllisin väliajoin himo. Ja kyllä, tykkään syödä leverlådaa kylmänä suoraan rasiasta. Moinen toiminta lienee aika monen inhokkilistalla.

Tällä kertaa laitan vahingon kiertämään ja toivon sekä Sutta ja sekundaa-blogin valtiattaren, Kurpitsamoskan Marin sekä Soppakellarin Tuslan kertovan, mitä elintarvikkeita heidän lautasillaan ei hevillä nähdä.

7 kommenttia:

-stjtr- kirjoitti...

Jaha, vai viskasi se haasteella. Kiitän ja kumarran ja vastaan vielä lähipäivinä.

Rusinat ovat pahiksia.

Hyppysellinen kirjoitti...

mielenkiintoista tuo rusinainhokkiutesi.

mulla on sama homma pinaatin kanssa. muuten menee komiasti muttei pinaattikeitossa. liittynee kuitenkin keiton suutuntumaan - yyyh!

maksis on meilläkin melkein ainoa eines jota syödään. joskus myös pakastepizzoja - kun Pastiksen silmä välttää ;).

Tusla kirjoitti...

Kiits haasteesta! Jään pohtimaan. :)

Rusinat pullassa on ihan oukei mutta rusinasoppa, uuh... Siitä on joku trauma.

Krisu kirjoitti...

Vai että se ronkkii rusinat pullasta, hahah! Yksi nuoruudensynti täytyy paljastaa: kamujen kanssa alaluokilla maksalaatikon rusinta tökki niin pahasti, että piilotettiin niitä kimpassa pöydällä seisovaan puolukkahilloastiaan. mahtoi puolukkahillo maistua seuraaville....

Välispiikki kirjoitti...

-stjtr-, niin tein, kun muistin ettet sinäkään olen rusinain ystävä.

Hyppis, sanos muuta. Ei se voi niinkään olla, että miellän rusinat hyviksi pelkästään makeissa sapuskoissa, koska tykkään joistain pohjoisafrikkalaisista pöperöistä, joihin tulee rusinoita. Perin outoa.

Pakasteötkereitä tulee joskus ostettua minunkin. Ja kalapuikkoja :-)

Tusla, mulle rusinasoppa uppoaa kyllä, mutta sekametelisoppa ei. Luumukiisselistä kyllä tykkään eli oonko vähän vaikea tapaus :-)

Krisu, kyllä ronkin! Tai jos tiedän että pullassa on rusinoita, niin skippaan koko käntyn. Mun mielestä tuo sinun syntisi on kuitenkin suurempi ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Saarioisten maksalaatikko on suhteellisen paradoksaalista ruokaa. Se on hyvää, koska se ei maistu maksalta.

Samaten siitä pitää noukkia ne rusinat pois. Ei että rusinat sinänsä olisivat jotenkin pahoja, mutta maksalaatikkoon ne eivät makunsa perusteella sovi. Kuitenkin rusinaton maksalaatikko on kauheata sontaa, jota ei voi syödä.

Välispiikki kirjoitti...

Ano, minä voi syödä rusinatonta sontaa ja teen sitä ihan mielelläni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...