29. kesäkuuta 2009

Lainahöyhenissä

Nyt on aika nostaa muulin häntää eli luukuttaa Apinakeittiön kautta tutuiksi tulleita innovaatioita. Niiden ehdotonta parhautta edustavat laktoosirajoitteisillekin mainiosti sopiva banaanijäätelö sekä raakasuklaakonvehdit.

Pakastetuista banaaneista blenderillä soseeksi surautettava "jäätelö" on yksinkertaisuudessaan loistava keksintö. Jäden tekeminen perusreseptin mukaan on helppoa kuin heinänteko, eikä siinä tule edes hiki.

Makuvariaatioille asettaa rajat vain oma mielikuvituksesi. Itse olen maustanut hedelmämössöä ainakin vaniljalla, kanelilla, kaakaojauheella, banaaniliköörillä (suosittelen) ja Digestive-muruilla.


Viimeksi tekemääni satsiin laitoin MakroBiosin maanmainiota cashewpähkinätahnaa (jeps, tämäkin tuote on räjähtänyt tajuntaani muulikullan välityksellä). Koristeeksi ripottelin hasselpähkinärouhetta ja voi luoja että olikin ehanaa!

Tuorein tuttavuus ovat söpöt raakasuklaakonvehdit, joiden tuunausmahdollisuudet ovat banaanijätskin lailla moninaiset. Perusaineksia eli raakakaakaojauhetta ja kookosöljyä saa esmes Keho.netin verkkokaupasta.

Konvehtiaddiktioni alkoi ilmaisesta annoksesta, joka tarjoiltiin ovelasti Espoossa. Porttiteorian tyylipuhtaana edustajana olin alta aikayksikön tilaamassa tykötarpeita Kulinaarimurulaan.


Ihan ensimmäisen omatekemän namuerän sekoitin annettua ohjeistusta mukaillen: reilu puoli desiä kookosöljyä, desi kaakaojauhetta, puoli desiä cocoa nibsejä, vajaat 2 rkl makeutusainetta ja plöräys Jallua*. Oo-la-laa mitä suklaata aikaansainkaan...

Vaikka helle pehmittää aivoja ja loman alkuunkin on vielä pari viikkoa, pitäisi pikkuhiljaa kehrätä inspistä kesä-heinäkuun ruokahaasteeseen, jonka aiheena on jazz. Merkkaa sinäkin osallistumisdedis 23.7.2009 sisäiseen almanaakkaasi.

6 kommenttia:

emma kirjoitti...

Meilläkin on tehtailtu jo pari erää raakasuklaata :) Alkoholia en ole lainkaan tajunnut lorauttaa sekaan, rommikin voisi tehdä aika hyväää...

Jaana kirjoitti...

Joo, rommi voisi toimia. Tai joku likööri, vaikka banaani :-)

Jallu* oli myös hyvä lisä konvehtiin, sitä olisi vaan pitänyt uskaltaa plöräyttää sekaan pikkuisen enemmän...

Enk kirjoitti...

Tuo banskuohje on muuten ihan mainiota! Äitini myös teki samaa
mansikoiden ja banskujen kanssa. :)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Rommi toimii! Se on koestettu muulilas :-D Ja pikakahvi :-P Ja siis hei vaik mikä.

IHANA postaus, kiitos raks kulinoiva murukka <33

(sanavahv. awnesh - short for awesomeness? ainaki raakasuklaa on totally awnesh!)

Dea kirjoitti...

Ihanan näköisiä suklaita! Tämä meiltä onkin vielä kokeilematta... Mistä tuota raakasuklaata yms taas saikaan?

Jaana kirjoitti...

Enk, manskujen ja banskujen sekoitus on loistava idea! Menee kokeiluun.

Muuli, ite oot awnesh :-}

Dea, tykötarpeita voi tilata esmes Keho.netin verkkokaupasta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...