22. helmikuuta 2009

Lost in hernekeitto

Kulunut viikonloppu on vierähtänyt Lost-kertausharjoitusten parissa. Ensimmäinen tuotantokausi on kahlattu kunnialla läpi, samoin alkumetrit toisesta.

Katselutahtia on hidastanut se, että välillä levy on pakko stopata ja spekuloida vanhempien jaksojen juonenkäänteitä tämänpäiväisten tietojen valossa. Tiukille menee, että ehditään katsoa kaikki läpi ennen viidennen kauden alkua...

Ruokahuolto hoitui liki koko maratonin ajan jättikattilallisella herkkuhernaria. Soppaan antoi mukavan vivahteen pieni kimpale Parman kinkkua.

Jälkkäriksi oli tarjolla laskiaispullia. Omiin pulliini laitoin punssilla notkistettua mantelimassaa, vääräuskoinen seuralainen sen sijaan nautti leivonnaisten kera vaniljaista mansikkahilloa. Kermavaahtoa tietenkään unohtamatta.


Tarvitset:
500 g kuivattuja herneitä
3 l vettä
sipulin
500 g possun lapaa tai potkaa
100 g Parman kinkkua
2 tl meiramia
suolaa

Tee näin:
Huuhtele herneet ja poista niistä mahdolliset roskat. Liota herneitä yön yli huoneenlämmössä.

Mittaa kattilaan vesi ja kaada joukkoon valutetut herneet. Lisää mukaan pilkottu sipuli ja possuressun palaset.

Keittele lempeällä lämmöllä pari-kolme tuntia. Sekoita välillä, ettei soppa kärtsää pohjaan.

Nouki possut keitosta ja poista niistä luut. Pilko lihat pieniksi kuutioiksi ja palauta ne soppaan.

Mausta meiramilla ja suolalla. Jos soppa on kovin sakeaa, voit ohentaa sitä lorauksella vettä.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Joskus pitäisikin tehdä ihan itse hernaria, olen tähän saakka ollut siihen liian saamaton :)
Pykäsin muuten oman blogin lopulta, kun olen tarpeeksi kauan teitä muita seuraillut (http://peruspoperoa.blogspot.com/) ja linkitin Kulinaarimurulan seuraamieni listalle. Aattelin että se on varmaan ok :)

Välispiikki kirjoitti...

Omatekoinen hernari valmistuu melkein itsestään, mutta aikaa se vaatii.

Murulan linkittely on ilman muuta OK, sydämellisesti tervetuloa bloggaavan kansanosan jäseneksi :-)

Virpi kirjoitti...

Kiitos, vähän vielä jännittää ja on uutta ja ihmeellistä, mutta eiköhän tämä ala sujumaan :) Kulinaarimurula sai nyt kunnian olla ensimmäinen blogi, jonka reseptiin omassani viittaan.

Välispiikki kirjoitti...

Kiitos kunniasta :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...