20. helmikuuta 2009

Älä pure mun ananasta!

Toveri Oliver saa hedelmät maistumaan! Tyypin vodkameloni on yksinkertaisesti nerokas oivallus ja lähes samaan sarjaan yltävät supermakeat minttusokeroidut ananakset.

Tähän herkkuun sopii purkkikamakin, mutta paremman tuloksen saat tuoretavarasta. Kypsän ananaksen tunnistat siitä, että sen sisälehti irtoaa kevyellä nykäisyllä ilman väkivaltaa, puukkoja ja puntareita.

Morttelin sijasta voit käyttää minttusokerin työstämiseen kätsyä Flavour Shakeria. Venäläisen maatuskan mallinen härpätin on oikein toimiva peli. Omani on punainen.
Tarvitset: 
Reilun kaupan ananaksen 
puolisen puskaa tuoretta minttua 
4 rkl sokeria 

Tee näin: 
Aloita ananaksen kuoriminen leikkaamalla sen molemmista päistä parin sentin pätkä pois. Fileeraa loput kuoret irti niin reilulla kädellä, että saat kaikki tummat, kovat sattumat pois. 

Lohko ananas pituussuunnassa neljään osaan. Poista paloista puumaisen keskiosat ja siivuta lohkot niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt. 

Jauha mintunlehdet ja sokeri morttelissa tasaiseksi möhnäksi tai sheikkaa ne shekaisin. 

Kokoa viipaleista ja sokerista daideellista silmääsi miellyttävä rakennelma ja syö se pois. 

Vielä yksi juttu! Muistathan, että ilmoittautuminen helmikuun ruokahaasteeseen päättyy ylihuomenna. Osallistujien määrä on toistaiseksi melko vähäinen, mutta laatu on extrapriimaa. Näytä sinäkin kokkaavalle ja bloggaavalle kansanosalle, mistä kana pissii ja tule mukaan kisaamaan! Voittajalle saatetaan esittää tarjous, josta hän ei voi kieltäytyä...

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ei permanto, menee taas haaste sivusuun! En osaa enää keskittyy.

Ananananananasakäämiä söisin mieluusti :-P

Jaana kirjoitti...

Ou nou *päästää kordonin*

Mut tee sit kuiteskii se bablin andö-sapuska jookoskookos?

Anonyymi kirjoitti...

Minttuananakset on testattu ja herkulliseksi todettu täälläkin aikanaan. Jamie-setä todellakin tuntee hedelmänsä.. :)

Jaana kirjoitti...

Hear hear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...