31. heinäkuuta 2008

Possu kaalimaan vartijana

Muinaisina nuoruuden kesinä elin viikkokausia yksinomaan paistetulla ja soijalla maustetulla varhaiskaalilla. Hieman myöhemmin Irlantiin suuntautuneilla reilausreissuillani valaistuin, kun opin sekoittamaan kaalin joukkoon pekonia.

Makuikävän innostamana kokkasin kaalipekonipaistosta iki-ihanan Delia Smithin reseptillä. Delia itsekin on puhdasta nostalgiaa, sillä dame edustaa brittiläisten tv-kokkien ensimmäistä aaltoa.

Paistoksen alkuperäinen ohje löytyy Delia Onlinesta. Siellä kerrotaan, että kaalipekonihässäkkä toimii oivallisena lisäkkeenä esmes maggaralle, mutta hyvää se on ihan pelkiltäänkin.


Tarvitset:
puolikkaan pienehköstä varhaiskaalista
4 pekoniviipaletta
sipulin
valkosipulinkynnen
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
Pilko kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Paloittele kukin pekoniviipale kuuteen osaan. Hakkeloi valkosipulinkynsi pienenpieneksi pilpuksi.

Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulisiivuja ja pekonipaloja öljyssä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista seosta vielä hetkinen.

Sekoita joukkoon suikaloitu kaali ja anna sen kypsyä kymmenisen minuuttia. Hämmentele välillä, että kaikki kaalisuikaleet saavat osansa pannun lämmöstä. Älä kypsennä kaalia lötköksi vaan jätä siihen puruvaraa.

Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

7 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Kaali ja pekoni sopii niin hyvin yhteen. Tein joskus viime kesänä lisuketta, johon kaalin ja peksun lisäksi laitettiin dijonia, valkoviiniä, sitruunaa ja kermaa. Ei töllömpi setti sekään. Löytynee jostain blogin uumenista, jos haluaa kurkistaa.

Jaana kirjoitti...

Kävin kurkkimassa - ei tod. töllömpi setti! Noista tykötarpeista ei kyllä taitaisi saada kauhean pahaa ruokaa yrittämälläkään :-)

Polkkapossu kirjoitti...

Auts!

Jaana kirjoitti...

Mihin sattu?

Polkkapossu kirjoitti...

Hyvään paikkaan, pekoniin.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hei kiitos eilisestä, oli hurmaavaa. <3

Ja soija sopii kaaliin... Peltikaaliin ei tu pekonia vaan jauhelihaa ja kaalia, mutta samantyyppinen, törkeeeeeen hyvää. :-P

Jaana kirjoitti...

Possu, no mä jo peljästyin! Hyvä nottei käyny pahemmin ;-)

Muuli, peltikaali on mielenkiintoinen nimi ja kuulostaa hyvältä muutenkin!

Onko apinanruokablogissa olemassa peltikaalipostausta? Kiinnostaisi kovasti.

Eilen oli kivaa, kiitokset siitä itsellesikin :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...