Ostin etiopialaisen ruoan keittokirjan ruokamessuilta jo viime syksynä, mutta siinä olevien ohjeiden koeponnistus tapahtui vasta nyt.
Yksi syy viivyttelyyni on se, että halusin ensin käydä paikan päällä tsekkaamassa autenttisia makuja. Ajattelin, että sen jälkeen olisi helpompaa yrittää pyrkiä omissa kokkailuissaan vastaaviin tuloksiin.
Ajib-juuston osalta onnistuin hyvin. Se ei maistu yksikseen juuri miltään, mutta toimii loistavana tulisuuden liudentajana kiukkuisten soossien kanssa nautittuna.
Tarvitset:
1 l piimää
½ l maitoa
1 tl suolaa
hieman pinaattia
Tee näin:
Sekoita piimä, maito ja suola kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 45 minuutin ajan eli kunnes seos alkaa muuttua ryynimäiseksi.
Kaada massa sideharsolla tai suodatinpusseilla vuorattuun suppiloon. Valuta hyvin.
Hienonna valutettu massa haarukalla pieniksi muruiksi ja mausta muruse pinaatilla. Itse käytin tähän määrään yhden briketin pakastepinaattia.
Tarjoile juusto kylmänä vahvasti maustettujen ruokien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti