18. toukokuuta 2008

Soppaa ja sielunhoitoa

Elo Kulinaarimurulassa on tällä hetkellä hektistä sekä työ- että siviilirintamalla. Lähimenneisyydessä myös tunneskaalan koko asteikko toiveikkuudesta surumielisyyteen on tullut vuoristoratailtua ees taas useampaan otteeseen.

Liekö syynä mielenliikkeisiin kevät, keski-ikä vai jotain ihan muuta? Epäilen kevättä rinnoissa sekoitettuna johonkin epämääräiseen höperyyteen.

Männä viikolla olen saanut nautiskella helsinkiläisten teatterien tarjonnasta niin sanotusti koko rahan edestä. Hienoja dramatisointeja hienoista romaaneista, pidin pidin pidin!

Peltirummusta saankin vankan aasinsillan kyökin puolelle, sillä Alfred Matzerathilla oli "taito pukea tunteet keitoiksi." Jos meikäläisen ailahtelevat aatokset pitäisi ilmaista makuina, niin kukkakaali-sinihomejuustokeitolla voisi päästä lähelle nykyfiiliksiä.

Originaaliohjeeseen verrattuna oma versioni on taas hieman tuunattu. Käytin kuivattua timjamia tuoreen sijasta, unohdin laakerinlehden ja Auraa ammensin reilulla kädellä.

Sielukkaalla sopalla pääsin myös koesurraamaan ihkauutta blenderiäni, jonka sain viimein hankittua noin vuosi sitten tiltanneen sauvasekoittimen tilalle. Ja banaanit apinajäätelöä varten on jo laitettu pakastumaan.


Tarvitset:
sipulin
oliiviöljyä
noin 300 g kukkakaalia
1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria
5 dl kasvislientä
100 g Aura-juustoa
2 rkl ranskankermaa
persiljaa koristeluun

Tee näin:
Poista kukkakaalista lehdet ja kovin kantaosa. Paloittele kukkis pienemmiksi palasiksi.

Silppua sipuli ja freesaa silppua oliiviöljytilkassa kattilassa muutaman minuutin ajan.

Lisää kukkakaalipalat, mausteet ja kasvisliemi. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kukkikset ovat läpeensä pehmeitä.

Murustele juusto soppaan ja lisää joukkoon ranskankerma. Kun juusto on sulanut, kauho seos blenderiin ja surauta samettiseksi.

Kaada keitto takaisin kattilaan ja kiehauta kuumaksi. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Koristele soppa-annokset hienonnetulla persiljalla.

8 kommenttia:

Trump kirjoitti...

Mmm, pakko olla hyvää.

Jaana kirjoitti...

Kyllä maistui. Myös vuohenjuusto voisi toimia sopassa loistavasti.

Leonoora kirjoitti...

Täällähän on todella herkullisia reseptejä!
Kesällä käy maalla ruokavieraita, ja näissä ohjeissasi on monta hyvää vinkkiä, kiitos.

Omat lehtileike-reseptikansiot pullistelevat kyllä ohjeita, mutta niitä menee selatessa hirveästi aikaa, ja sitten vielä pitää päättää mitä sitä lopulta niistä vaihtoehtoisista sitten valmistaa.

Jaana kirjoitti...

Leonoora, kiitos. Aikuisena olemisessa on kivaa se, että saa syödä sellaisia ruokia joista tykkää :-)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Me ollaan taas ihan aaltopituuksilla! :-D Auraa ja vuohta sosesopassa. <3 Minäkin Brutukseni.

Sopat on kyllä todella hyviä.

Jaana kirjoitti...

Muuli, silkkaa teletapiaa :-) Joko uusi koti on muuten löytynyt?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kyllä vain. Kaupat tehty, viikon päästä vapautuu! HURAAAAAAAA :-D

Jaana kirjoitti...

Mahtavan hienoa! Kohta voi sitten toivotella onnea uuteen kyökkiin :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...