4. toukokuuta 2008

Hurjan okei

Saimme vihdoin & viimein järkkäiltyä wanhojen ystäwieni kanssa Fakta homma-orgiat! Ohjelmassa oli sarjan parhaita paloja sekä puolitoistatuntinen elokuva.

Parinkymmenen (!) vuoden takaiset pläjäykset naurattavat yhä. Katso vaikka YLE:n Elävästä arkistosta löytyvä pätkä. Siinä Kaakot ja Kaasiset kokevat huutavaa vääryyttä kesken viattoman grillaushetken. Tapahtuneesta tuohtuneet pariskunnat laativat hulppean yleisönosastokirjeen, jossa asiat pannaan kertalaakista järjestykseen nimimerkeillä "Tunnelma pilalla" ja "Paha mieli".

Valmistauduimme katseluun tankkaamalla kanasalaattia kera ciapatan ja poreilevan viinin. Ohjeen mukaisesta satsista kolme kawerusta söi itsensä ähkyyn ja jämiäkin jäi.


Salaattiin tarvitset:
450 g broilerin rintafileitä (maustamattomia)
(sitruuna)suolaa
mustapippuria
8 dl kuivapastaa
nipun vihreää parsaa
85 g sitruunatäytteisiä oliiveja
85 g sipulitäytteisiä oliiveja
200 g salaattisekoitusta (rucolaa, mizunaa, punajuuren lehtiä)
100 g Parmesania
80 g pinjansiemeniä

Kastikkeeseen tarvitset:
1½ dl oliiviöljyä
sitruunan mehun
3 rkl ruskeaa ruokosokeria
desin ruohosipulisilppua
muutaman oksan tuoretta rosmariinia

Tee näin:
Valmista ensin kastike. Sekoita isossa kulhossa öljy, sitruunanmehu ja sokeri tasaiseksi soosiksi. Lisää joukkoon silputut ruohosipulit ja rosmariinit.

Keitä pasta runsaassa vedessä, kypsyysaste saa olla al dente.

Pilko rintafileet suupaloiksi ja kypsennä ne paistinpannussa tilkassa öljyä. Mausta kanabiitit (sitruuna)suolalla ja mustapippurilla.

Kuori parsat ja leikkaa ne parin sentin pätkiksi, erottele nuput omaksi kasakseen. Keitä parsanpätkiä viitisen minuuttia. Lisää kattilaan nuput ja anna porista vielä pari minuuttia.

Lisää kastikkeeseen keitetyt pastat ja parsat, kypsät kanapalat sekä puolitetut oliivit. Sekoita kunnolla, peitä kelmulla ja anna ässehtiä jääkaapissa yön yli.

Lisää juuri ennen tarjoilua ei-ihan-jääkaappikylmään evääseen salaatit, lastuiksi saatettu Parmesan sekä paahdetut pinjansiemenet.


Faktoja hommia hihitellessä siemailimme Hansun rakastamia Ampiaisia (grogilasiin muutama jääpala, 2 cl vodkaa, 2 cl banaanilikööriä, desi Ginger Alea, appelsiinisiivu ja cocktailkirsikka) sekä Sinisiä Enkeleitä (pitkä lasi puolilleen jäitä, sekaan 2 cl vodkaa, 2 cl Parfait Amouria ja 12 cl Sprite Zeroa). Drinksut sopivat tunnelmaan kuin toppahaalarit Havukaiselle :-)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No tuosta ei enää puutu kuin Vanha Roomalainen. Se oli minun teini-ikädrinksuni (teini-ikä on 18 ja vähän päälle).

Hauska sanavahvistus täällä: pompp.

Merituuli kirjoitti...

Drinksut sopivat tunnelmaan kuin toppahaalarit Havukaiselle :-) - hih hii! Noi Fakta hommat on kertakaikkiaan hyviä! maistuvat ruuat olette laittaneet töllötysillan kylkeen - kelpais varmaan mullekin!

Jaana kirjoitti...

Satujatar, käääääk - mitä tulee Vanhaan Roomalaiseen? Kuulostaa etäisesti tutulta, mutta makumuistot ko. juomasta ovat heikkoja.

Kulinaarimurulan kommenttilootan sanvahvistukset muodostunevat emännän tilan mukaan ;-)

Hyppysellinen, Sininen Enkeli maistui niin teinivuosien ruotsinlaivaristeilyiltä kuin viina vain voi!

Kanasalaatti oli aivan älyttömän hyvää! Ja kerrankin sain pinjansiemet paahdettua polttamatta niitä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Vanha Roomalainen tunnetaan myös nimellä Herkkä (ruotsissa kuulema sundsvall):

2 cl Rommi (Vaalea)
2 cl Banaanilikööri
10 cl Colalimsa

Rakennetaan.

Jaana kirjoitti...

Sundsvall :-D

Onkohan semmoisella drinksulla nimeä, johon tulee viskiä, banaanilikööriä ja kolaa (siis muita kuin ViskiBanaaniKola)?

Merituuli kirjoitti...

Suomesta olen saanut ko paukkua sanomalla ihan Banaaniviskicola. Se on edelleen herkkua!

Madeiralla tilaukseni tuotti hämmennystä ja selityksenkin jälkeen sain liköörin, viskin ja Cokiksen eri laseissa, aika satsin siis kutakin. Pyysin vielä ylimääräisen lasin ja kun aloin sitten näitä yhdistelemään, tarjoilija huusi paikalle muitakin ja yhdessä he toljottivat ja nauroivat minua...:D

Jaana kirjoitti...

Mitenkä ne ulkomaalaiset osaavatkin olla joka maassa vähän hassuja :-)

Varapygmi kirjoitti...

Aarteistooni kuuluu pakollisena Fakta homma -dvd, josta niitä alkupään juttuja silmäilen kernaasti. Ykkössuosikiksi on kohonnut autokauppajakso, jossa Mikko Kivinen ja Antti Virmavirta täydentävät nelikon puuhia mm. vertailemalla saamiaan kolhuja, kenties niitä hieman liioitellen. Ja tietysti Pirrelle ja Hansulle lausuttu: "Värisilmääkin löytyy… se on ruskea ja istun sen päällä." "Voi kauheee!"

Jaana kirjoitti...

Pygmi hyvä, taas puhut silkkaa asiaa!

"Pussit on. Ja isot!"

"...ja koko Saimaa lainehti verestä!"

;-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...