11. tammikuuta 2008

Baba's got a brand new bag!

Suhtaudun myötämielisesti kaikkiin munakoisopohjaisiin tahdaksiin. Lempparini on maksanmakuinen (!) munakoisosalaatti.

Munakoisosta, valkosipulista ja tahinista syntyvä baba ghanoush on kuitenkin tahnojen kantaäiti. Baba maistuu makoisalta muiden meze-tyyppisten pikkunapojen kanssa, mutta ihanaa se on ihan paljaaltaankin.

Tällä kertaa nautiskelin babasta falafel-palleroiden kera. Niitä voisi vissiin tehdä itsekin, mutta olen tykästynyt jonkun äidin tekemiin ja kaupan pakastelaarista löytyviin pyöryköihin.

Myös lajitovereiden kyökeissä on harrastettu erilaisten tahnojen tehtailua. Jatketaan samoilla linjoilla.
Tarvitset:
pulskan munakoison
valkosipulinkynnen
2 rkl tahinia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Tee näin:
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Puolita munakoiso pituussuunnassa ja laita puolikkaat uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Kypsennä niitä uunissa noin 20 minuuttia.

Kaavi sisukset hieman jäähtyneistä koisonpuolikkaista kulhoon. Lisää valkosipulin pilputtu kynsi, tahini sekä loraus öljyä. Soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voit käydä baban kimppuun per heti, mutta jos maltat antaa sen ässehtiä yön yli jääkapissa, niin makuelämyksesi vain vahvistuu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Ihana ohje! Kaikki muut baba ganoush ohjeet ovat aina olleet liian vaikeita, pahin esimerkki jonkun ruotsalaiset telkkariohjelman jossa ne munakoisot piti kypsentää muka-lähes-oikeaoppisesti ihan vaan sellaisenaan hellan keittolevyn päällä.

t. nim. edelleen munakoisoruuista vaan kiinnostunut

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tahnat ovat namia, mutta tämä on kyllä parhaasta päästä. Erehdyin kerran ostamaan baba ghanoushia (tai muuta vastaavaa munakoisotahnaa) valmiina purkissa, ja oli aika puistattava kokemus. Itse tehty on paaaljon parempaa.

Polkkapossu kirjoitti...

Jokin kuulosti vieraasti tutulta, kunnes keksin James Brownin. Kyllä kesti.

Jaana kirjoitti...

Helen, rohkeasti vaan kokeilemaan! Tuo on hyperhelppoa tehdä!

Telkkariohjelman ruåttalaisilla oli varmaan kaasuhella, jonka polttimon päällä he koisoa kypsyttivät? Jos ei kaasuhellaa omista, niin uuniin vaan!

Matleena, minä en ole valmisbaboihin edes törmännyt. Itsetehdyt tahnat OVAT namia :-)

Polkkis, ou jee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...