3. kesäkuuta 2007

Hyvä ruoka, parempi mieli

Eilen oli huono päivä. Hävisimme futiksen EM-karsintaottelun Serbialle 0-2. Kuulin myös, että minulle Hyvin Tärkeä Ihminen oli joutunut sydänoireidensa vuoksi sairaalaan. Hyvin Tärkeä Ihminen on nyt tutkittu & lääkitty ja hän voi jo paremmin.

Tällaisessa tilanteessa tarvitaan lohturuokaa. Sen virkaa tehköön pahaa mieltä lieventävä ja aistit avaava vihreä kookoscurry.
Curryyn tulee monia thaimaalaisille keitoksille ominaisia makuja, esim. hirveän hajuista mutta herkullista kalakastiketta, pehmeänlempeää kookosmaitoa ja suloisen palleroisia thai-munakoisoja (kuvassa).

Aasialaisiin ruokiin tarvittavia maustekastikkeita ja -tahnoja ynnä muita tykötarpeita saa tätä nykyä ihan mukavasti standardimarketeistakin. Erikoisempia aineksia löytyy etnopuodeista, joissa kannattaa vierailla jo edullisten hintojenkin takia.
Tarvitset:
2 broilerin rintafileetä
öljyä
thai-munakoisoja
2 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
vihreää currytahnaa
yhden limen mehun
punaista chiliä
tuoretta basilikaa

Tee näin:
Paloittele rintafileet ja paista niitä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Puolita munakoisot, lohko puolikkaat kolmeen osaan ja heitä broilerinpalojen seuraksi.

Lisää pannulle kookosmaito, kalakastike, sokeri sekä currytahnaa makusi mukaan. Stydimpää tahnaa riittää pari ruokalusikallista, miedompaa saa lappaa enemmän. Anna porista 10-15 minuuttia.

Purista soossiin limen mehu. Mausta viipaloidulla punaisella chilillä (jälleen omien chilisyysmieltymystesi mukaisesti) ja basilikanlehdillä. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Makeannälkäisille voit tarjota jälkkäriksi banaaneita kookosmaidossa.

Siunatuksi lopuksi vielä ilmoitusluontoinen asia: kesäkuun ruokahaasteen aihe on nyt julkaistu - lukekaa ohjeet ja osallistukaa! Onnea vielä kertaalleen toukokuun ruokahaasteen voittaneelle hurmuripossulle!

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Siilit ovat ihania, erityisesti kiroilevat sellaiset :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...