24. kesäkuuta 2007

Hallelujaa, synneistä pois!

Mittumaari tuli lusittua ja nyt olisi tiedossa neljä viikkoa joutenoloa. Me like.

Pari juhannusriennoissa rähjääntyttä toveria kävi tänään luonani puhdistautumassa synneistään. Saunan jälkeen riittikylpijöille maistui hapankaalipiiras, joka oli niiiiin hyvää, että sitä syödessä paha maailma unohtui hetkeksi.

Kehittelin piiraan tehdessäni tuttavuutta pakastealtaasta bongaamaani ruis-perunataikinan kanssa, joka on kertakaikkiaan nerokas keksintö! Onko tässä tämän vuoden eineskisan kruunupää? Jos minulta kysytään, niin kyllä on.

Hapankaalia en ole koskaan tehnyt itse - löytyisikö joltain hyvää ohjetta? Oman hapiksen puutteessa on täytynyt turvautua Rasilaisen pomminvarmoihin tuotteisiin. Voit valita makumieltymystesi mukaisesti joko maustamatonta tai valkosipulista. Tällä kertaa käytin kynsilaukatonta peruskamaa.
Tarvitset:
paketin ruis-perunataikinaa
2 munaa
purkillisen ranskankermaa
400 g hapankaalia
2-3 dl juustoraastetta

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Painele sulanut taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa 10 minuuttia.

Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin ranskankerma, hapankaali sekä desi,pari juustoraastetta.

Kaada seos esipaistuneelle pohjalle ja ropsauttele vielä hieman juustoraastetta piiraan päälle. Paista 20-30 minuuttia.

Anna piiraan rauhoittua uunista ottamisen jälkeen ja ennen syömistä. Olutta kyytipojaksi!

5 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Hapankaali on HYVÄÄ! Erityisesti kypsänä. Tää on ihanan simppeli resepti, kunhan saan uuden pakkasen niin on testattava tuo taikina. Lienee erinomainen vierasvara, se taikina ja tämä resepti :-P

Ikuisesti muistan tarinan pienestä pojasta, joka alkoi itkeä Hallelujaan kohdalla. "Äiti miksi Hallen täytyy aina mennä niin lujaa?!" Pojasta Halle oli aasi.

Ehkä urbaanilegenda, mutta totta on se, että yksi omista syntisistä ystävistäni luulin pitkään Tiikerihain nimen olevan Iiva. "Vaan, Iiva, tiikerihai". Nojoo. Hei tervetuloo jussista ja tervemenoo lomaan! Ootkohan muuten tuloillas loppukesän blogikokkimiitinkiin?

Välispiikki kirjoitti...

Ärinomainen vierasvarapiirakka on tämä! Ja tätähän voisin vaikka duunata sinne kokkausblogimöötteenkin, jonne olen kyllä näillä näkymin tulossa. Viimeisin tieto on, että paikkana olisi Suomenlinna.

Halle on hyvä nimi aasille :-)

ylimuuli kirjoitti...

Noniin, nyt tuli juuri hapankaalipiiras uunista ulos, tosin ihan rahkamurutaikinapohjalla, tuoksu on ihana! Pian päästään pöperöimään kunhan saada grilli hiillokselle :-P

ylimuuli kirjoitti...

Olipa erityisen hyvää! Ja kaik maistaneet pitivät kovasti, jopa hapankaaliennakkoluuloiset. Mikä piiras! Oikee keeper kyl taas.

Ketturouva kirjoitti...

Tätä meillä kokeillaan ehdottomasti PIAN! Hapankaalia on jääkaapissa vaikka millä mitalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...