27. toukokuuta 2007

Sitruunafriikin koston paluu

Kaikilla kokkaavilla yksilöillä on omat lempimausteensa ja -raaka-aineensa, joita käytetään kyllästymättä. Oma kestosuosikkini, sitruuna, on ollut välipalakeittiössä jostain syystä paitsiossa jo pidemmän aikaa. Siksi onkin korkea aika tehdä taas säilöttyjä sitruunoita.

Aikaisemmin olen suolannut sitruunoita Jamie Oliverin reseptillä. Jamien sitruunat maustetaan vaikka sun millä ja valmistuminenkin kestää kuukauden.

Blogista muutakin kuin kuskus taannoin bongaamassani säilösitruunoiden ohjeessa on Jamien versiota lyhyempi tarveainelista. Kaiken lisäksi sitruunat ovat käyttökelpoisia jo parin viikon muhittelun jälkeen.
Tarvitset:
sitruunoita
suolaa
kannellisen lasipurkin

Tee näin:
Pese sitruunat ja leikkaa ne pituussuunnassa neljäksi lohkoksi niin etteivät ne kuitenkaan irtoa toisistaan. Laita jokaisen sitruunan sisään teelusikallinen suolaa.

Sullo purkkiin sitruunoita niin paljon kuin saat mahtumaan. Lisää muutama ruokalusikallinen suolaa ja pari desiä sitruunanmehua.

Laita kansi kiinni ja purkki pimeään ässehtimään pariksi viikoksi. Hölskyttele purkkia muutaman päivän välein.

To be continued...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen unelmoinut jo pitkään säilötyistä sitruunoista. Parissa kirjassa on herkullisesti kirjattuna hyvät reseptit. Kuskus-blogista mielenkiinnolla myös luin. Laita ehdottomasti kommenttia miten onnistuivat - jos se vaikka antaisi potkua meikäläisenkin säilömiselle!

Polkkapossu kirjoitti...

Menin sanattomaksi. Ihan loistava säilömisohje sitruunoille. Ja sitten pannulle paprikajauheen ja oliiviöljyn kanssa. Tai niin siis Muutakin kuin kuskus-blogissa sanottiin. Upeeta! Testaukseen.

Jaana kirjoitti...

Raportoin ilman muuta sitten aikanaan säilöprojektin tuotoksista. Itse asiassa minulla on plakkarissa yksi pöperökin, johon säilösitruunat sopivat kuin nenä naamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitsi, mun on aivan pakko jättää tälle blogille oikein julkiset kehut, vaikkakin anonyymisti. On kerta kaikkiaan loistavaa lukea tällaista hyvän fiiliksen ruokatarinointia! KIITOS ja niiaus! :)

Jaana kirjoitti...

Kiitti Ano! Mä taidan tuntea sinut :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...