24. toukokuuta 2007

Toukokuun Reilun kaupan ruokahaaste

Perätilan porukka töistä tuli jälkiruokavierailulle. Joukkiomme nimi syntyi aikoinaan työpisteidemme sijainnin (=avokonttori käytävän päässä) vuoksi. Nyttemmin istumajärjestys on pistetty uusiksi ja naiskvartettimme on hajaantunut ympäri organisaatiota, mutta perätilan henki elää meissä yhä vahvana.

Asiaan. Tein missiksille panna cottaa ananas-appelsiinihillokkeella, joka on myös panokseni Ylimuulin manageroimaan Reilun kaupan ruokahaasteeseen.

Ohjeesta saa neljä reilua annosta.
Panna cottaan tarvitset:
4 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
vaniljatangon
2 rkl Reilun kaupan ruokosokeria

Hillokkeeseen tarvitset:
Reilun kaupan ananaksen
3 Reilun kaupan appelsiinia
½ dl Marsala-viiniä
½ dl Reilun kaupan ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja rapsuttele veitsenkärjellä siemenet tangon sisuksista talteen.

Kuumenna puolet kermasta. Sekoita siihen vaniljatangon sisukset ja sokeri. Lisää joukkoon lionneet liivatelehdet. Anna jäähtyä vähäsen.

Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen seokseen. Kaada ihanuus annoskulhoihin, peitä ne kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kuori ananas ja leikkaa pystysuuntaisesti siivuja tasaisesti joka puolelta hedelmää, kunnes puumainen keskusta tulee vastaan. Jos sinulla on ananasleikkuri, niin käytä sitä! Pilko siivut pienemmiksi ananaspaloiksi.

Kuori appelsiinit ja erottele hedelmälihalohkot kalvoista. Tee erottelutyö kattilan yllä, että aplareista pursuava mehu ei mene hukkaan.

Keitä ananas- ja appelsiinipaloja sokerilla ja vaniljasokerilla maustetussa Marsala-viinissä, kunnes nesteet ovat haihtuneet ja jäljellä on enää upean makuista hilloketta.

Asettele jäähdyteltyä hilloketta hyydyteltyjen kerma-annosten päälle. Kermaherkun kera voit tarjota makeaa, mutta oi niin epäreilua jälkkäriviiniä Sisiliasta.

"Tosi Reilun makuista!", totesivat leidit tyytyväisinä ja lusikoivat panna cotat hillokkeineen nautiskellen suihinsa.

Kiitos vielä mukavasta illasta ja iiiihanasta pinkistä pallogrillistä kaikille perätilalaisille.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...