26. toukokuuta 2007

Äärimmäistä hyvyyttä

Taas oli tarvetta tarjottavaan, jonka syöminen onnistuu ilman aseita. Sormiruokakategoriassa äärimmäisen hyvyyden osastoa edustavat herkulliset vuohenjuustobruschettat. Vuohenjuuston ja viikunan liitto on vastustamaton!

Bruschetta-tyyppiset pikkunapot ovat käyttökelpoisia myös suurempienkin vierasjoukkojen ruokinnassa. *vink-vink* Tarjoiluvinkki tulevien yo-juhlien järjestäjille siis.

Laitetaan nyt vielä kaupan päälle toinen vinkki niille, jotka miettivät mitä nuorelle ylioppilaalle voisi antaa lahjaksi. Vaihtoehtoja kylmälle käteiselle tai kalevalakoruille ovat esim. koulutarvikkeet tai ammattikoulutus. Ei siis ylioppilaalle itselleen, vaan kaverille kauempana.

Vuohenjuustobruschettaohjeen takana ovat muuten Uudenmaan Martat, joita on tässä blogissa kehuttu ennenkin.
Tarvitset:
patongin
oliiviöljyä
250 g vuohenjuustoa
100 g kuivattuja viikunoita
hunajaa
rucolaa

Tee näin:
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Viipaloi patonki ja sudi viipaleille öljyä. Paista uunissa viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Viipaloi vuohenjuusto ja asettele juustosiivut patonkisiivuille. Käytä uunissa sen aikaa, että juusto ehtii sulaa vähäsen. Anna jäähtyä hieman.

Viipaloi viikunat ja koristele niillä patongit. Lorottele viikunaviipaleiden ylle hunajaa. Kruunaa herkkupalat rucolalla.

Nauti kera valkoviinin ja hyvän ystävän.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hittolainen mitä herkkua!

Polkkapossu kirjoitti...

Juuri näitä samoja leipäsiä tarjottiin Turussa ravintola Hermannissa risoton ja parsojen kylkiäisinä. Varsin maukkaita olivatkin.

Jaana kirjoitti...

Sohvi, hitonmoista herkkuva, kertakaikkiaan :-)

Polkkis, Hermannipostauksessasi olevan kuvan perusteella Turuus lienee käytetty tuoreita viikunoita? Niiden hyvyys on varmasti kuivattuja äärettömämpää! Viikunoita saa vaan niin harvoin tuoreina. Ja ovat ruojat niin kalliitakin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...