30. tammikuuta 2007

Tunnustan Italian lipun värejä

Mutta vain lautasella. Viimekesäisten jalkapallon MM-kisojen lopputulos närästää vieläkin. Kuten myös se, kun Portugali pudotti Englannin jatkosta! Verenpaineeni nousee yhä vaikka kisoista on jo aikaa! Portugali on paska maa, ikiaikaista ajattelijaa Seppo Rätyä mukaillen.

Mutta ei ole Englannin maajoukkuekaan kulta-aikojensa kaltainen, vaan suunta on ollut lievästi sanoen masentava Alan Shearerin lopetettua kapteenin hommat.

Lipsahti ajatus taas vähän sivuraiteille. Mutta Italian lipun väreihin palatakseni, tätä pinaatti-mozzarella-tomaattipastaa makustellessa kaikki pahuus maailmassa unohtuu! Jos haluat kunnioittaa hallitsevaa Euroopan mestaria, korvaa mozzarellat fetajuustolla.

Pasta on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmää versiota olen tarjoillut useasti salaattina buffapöydässä ja piknikillä. Toimii paremmin kuin sata jänistä!
Tarvitset:
3 dl kuivapastaa
oliiviöljyä
pienen sipulin
150 g pakastepinaattia
vettä
rasian kirsikkatomaatteja
paketin minimozzarelloja (taipuuko mozzarella noin?)
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
Keitä pasta. Simpukkapasta on kaikista kivoin vaihtoehto, koska "simpukankuori" kerää mukavasti itseensä muita tykötarpeita.

Pilko sipuli aika pieniksi palasiksi. Holauta kasariin tai paistinpannulle oliiviöljyä ja freesaa sipulisilppua siinä hetki. Lisää mukaan pakastepinaatti ja vähennä lämpöä.

Kun pinaattimokkulat alkavat sulaa, lisää joukkoon noin desin verran vettä ettei pinaatti kärtsää pohjaan. Jos käytät suolaveteen säilöttyä fetaa, voit lirauttaa pannulle fetalientä.

Kun ylimääräinen neste on haihtunut, heitä pastat pannulle ja sekoita sen verran perusteellisesti, että kaikki simpukat saavat osansa pinaatti-sipuli-ihanuudesta.

Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne mozzarellojen kanssa joukon jatkoksi. Tomaattien ja juuston tarvitsee vain lämmetä, joten lieden voi tässä vaiheessa naksauttaa nollille.

Suolaa ja pippuroi makusi mukaan. Jos käytit nesteenä fetapurkin lientä, suolaa kitsaasti.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi! Tässäpä yksi ruoka ensi viikoksi. Tuossa varmasti toimisi tuore pinaattikin...?? Ja kokemusta on, Portugali ON paska maa :D Kaikki meni sillä matkalla päin hittoja... Mutta Kreikan voitto Kreikassa oli kyllä näkemisen arvoinen juttu! Hullu kansa :) Hyviä reseptejä täällä muutenkin... Jännityksellä odottelen uusia!

Jaana kirjoitti...

Moi Sohvi,

en ole koskaan kokeillut tähän ruokaan tuoretta pinaattia. Saattaisi toimiakin, mutta se pitäisi pilputa tosi pieniksi paloiksi että pinaattisilppu löytäisi tiensä pastan kaikkiin sopukoihin. Pakastepinaatti on myös tuoretavaraa edellisempaa :-) Jos kokeilet tuoretta pinaattia, niin kerro kuinka kävi!

Anonyymi kirjoitti...

Pakastepinaatti on kyllä reilusti halvempaa ja tuoretta ei aina edes saa. Jos sen tuoreen ensin pehmentäisi ja ajaisi silpuksi... :D No ehkä minä vaan testaan sitä pakastetta enkä jahkaile...

Anonyymi kirjoitti...

Ainiin, unohdin kysäistä, että onko ok jos lisään blogisi linkkilistalleni?

Tuuli kirjoitti...

Voi slurp. :-P

Jaana kirjoitti...

Sohvi: ilman muuta on OK! Onpa kohteliasta, että kysyit lupaa :-)

Tuuli: slurps itsellesi vaan! Omassa blogissasi on tehty myös melko houkutettelevan oloista pinaattipastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tämä on oikeasti ihan sairaaaaan hyvää - kuten kaikki muutkin eväät, joita ko. bloggari tekee! Nimimerkillä kokemusta omaava "kiltti emäntä"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...