18. tammikuuta 2007

Damn good coffee!

Pimeään talveen tuovat nostalgista valoa kauan odottamani Twin Peaks-uusinnat. Twinkkareihin on varauduttava pannullisella yönmustaa kahvia per jakso!

Oikeaan tunnelmaan pääsyä helpottavat myös kahvin kera nautitut donitsit. Tai kirsikka-rahkapiiras, jonka pohjasta mantelijauhe tekee mukavan makuisen.

Tällä ohjeella EI siis synny piirasta, josta agentti Cooper saneli koneelleen: "...And if you're ever in Los Angeles, Diane, try Twin Peaks Cherry Pie at DuPars Restaurant and Bakery."

Mutta kyllä tätäkin syö. Älä unohda kuumaa kahvia!
Pohjaan tarvitset:
100 g voita
½ dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoa
3 rkl sokeria
munankeltuaisen

Täytteeseen tarvitset:
1 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
munankeltuaisen
½ dl vehnäjauhoa
2 dl kirsikkahilloa
2 munanvalkuaista

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Sekoita pohjaa varten voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille.

Suojaa vuoan ja taikinan reunat foliolla ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista reunusfoliot. Alenna samalla uunin lämpöä 175-asteeseen.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Hämmentele vaahtoon rahka, tomusokeri sekä keltuainen. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kirsikkahillo. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaisista kuohkea vaahto ja yhdistä se täytteeseen.

Kumoa täyte esikypsennetylle pohjalle ja paista piirasta 175-asteessa noin tunnin verran. Jos pinta uhkaa tummua ennen aikojaan liikaa, suojaa se foliolla.

Anna piiraan jäähtyä ja täytteen hyytyä ennen Twin Peaksin alkua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytynee kokeilla tätä ohjetta kaikesta huolimatta joku kaunis päivä :o Tiesitkö muuten, että Kyle Mclachlan ei voinut oikeasti sietää kirsikkapiirasta :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...