15. tammikuuta 2007

I hate driving at this time of the day

Oi joutilaisuus! Vietimme ystäväni kanssa Brideshead Revisited-orgiat, joten syömien ja juomien piti olla sellaisia, joista voisimme pikkurilli pystyssä oxfordinenglantilaisella aksentilla todeta että how absolutely delicious!

Sitä en tosin muistanut, että teos olisi ollu tulvillansa niinkin selkeitä homoeroottisia vinkkejä kun se itse asiassa on. Viattomana lapsena sarjaa katsoessaan sitä vain hämmästeli Charlesin ja Sebastianin komeutta. Muistan myös kadehtineeni poikien välistä ystävyyttä. Olisin halunnut, että minullakin olisi tuollainen ystävä, joka olisi valmis valehtelemaan ja tekemään asioita puolestani kuten Charles. Ja Aloysius tuntui oikeasti elävältä!

Aloitimme 11-tuntisen DVD-maratonin nauttimalla High Tean. Earl Greyn lisäksi tarjoilin erilaisia sandwicheja. Täytteitä pitää etiketin mukaan olla vähintään kolmea eri sorttia, että tilaisuutta voitaisiin kutsua High Teaksi.

Leivät sisälsivät sinappivoita ja kylmäsavuhärkää, graavilohta ja majoneesia sekä tillivoita ja kurkkua. Aloitin sandwichien valmistuksen levittämällä paahtoleipäviipaleet kauniiseen riviin. Voitelin ja majonesoin viipaleet, jonka jälkeen asettelin täytteitä joka toiselle leivällä ja käänsin joka toisen viipaleen vieruskaverille kanneksi. Reunukset leikkasin varoen pois ja jäljelle jääneet palaset sahasin kolmeen osaan. Ei siis tehnyt kulmioleipiä, vaan suorakaiteita. Rather splendid!
Suolaisten leipien vastapainoksi herkuttelimme skonsseilla, joita söimme lämpiminä kera oikean voin, kirsikkahillon ja lemon curdin. Ainoastaan Pohjois-Karjala-projektin valvomon hälytyssireenin kimeää ääntä kohtaan tuntemani terve pelko esti minua työstämästä clotted creamia. Sitruunatahdaksen ja hillon hankin kaupasta, mutta viitseliäs emäntä valmistaisi curdinkin itse. But it was the maid's day off...
Mennyttä maailmaa oli kiva katsella gin tonicia siemaillen. Välillä harrastimme myös kevytmielisiä ja yläluokkaisen dekadentteja kulinaarisia nautintoja eli Leonidaksen shampanjahelmiä ja shampanjaa. Ihanaa!

Kun tuli taas nälkä, tein meille herkkutatti-tryffelipastaa. Turmiollisen hyvää! Jos et ole tryffelikoiran tai -sian onnellinen omistaja, joudut valitettavasti tyytymään tyyriisiin ostomukuloihin. Paljon edullisimmin selviät tryffelipitoisilla valmissooseilla, jotka ovat parhaimmillaan hinta-laatu-riittoisuussuhteeltaan ihan asiallista.

Satuin löytämään myös kesätryffeleillä maustettua pastaa. Sekoitin keitetyn pastan joukkoon pari ruokalusikallista valmista herkkutatti-tryffelisoosia ja voissa paistettuja herkkutattipalasia. Päälle ripottelin vielä grana padano-raastetta ja ihanuus oli valmis nautittavaksi. Shampanjan kera, that goes without saying!

Oheisesta skonssiohjeesta syntyy kuusi pulleaa yksilöä.

Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g huoneenlämpöistä voita
½dl korintteja
1½ dl kermaa
2 rkl kermaa voiteluun

Tee näin:
Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi.

Lisää korintit sekä kerma ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Taputtele taikinasta parin sentin paksuinen levy ja ota siitä juomalasilla kiekkoja.

Voitele kiekot kermalla ja paista niitä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...