27. tammikuuta 2007

Munatonta lammasta

Alkoi tehdä mieli pyttipannua. Ja lammasta. Lähimarketista sattui vaihteeksi taas löytymään Maalaisserkun tekemää ja jo aiemmin erinomaiseksi havaitsemaani lammasbratwurstia. Tämä ei ole maksettu mainos, wursti on oikeasti hiton hyvää.

Lammasspydärin maustearvonnan voittajiksi arpoutuivat erittäin virallisen valvojan läsnäollessa valkosipuli, hunaja, timjami ja vaikeasti ääntyvä Worcestershire-kastike. Pottuja kaapista kaivaessani törmäsin vielä yksinäiseen lanttuun, joten sekin kelpasi mukaan Maalaisserkun lammaspyttipannuun.
Tarvitset:
300 g lammasbratwurstia
2 isoa ei-jauhoista pottua
pienen lantun tai palan isommasta
vettä
pari valkosipulinkynttä
plöräyksen Worcestershire-kastiketta
hunajaa
timjamia
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
Viipaloi makkarat ja paista viipaleet kauniin värisiksi paistinpannulla. Rasvaa ei pannulle tarvita, sillä sitä irtoaa makkaroista itsestään ihan riittävästi.

Kuori potut sekä lanttu ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Pienet palat kypsyvät isoja nopsemmin. Kun makkarat ovat ruskettuneita, poista ne pannulta ja laita potut sekä lantut tilalle. Ota kuutioihin vähän väriä ja lisää joukkoon pienenpieneksi pilputtu valkosipuli.

Lisää pannulle desin verran vettä ja plöräys Worcestershire-kastiketta. Vähennä lämpöä radikaalisti. Hauduttele satsia kunnes vesi on haihtunut. Pottujen tulisi olla kypsiä, mutta lanttuihin saa jäädä vähän vastusta hampaille.

Mausta hunajalla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon makkarat, sekoittele ja nauti.

Varsinaiseen ruokaan en sipulia laittanut, mutta hillosipulit toimivat spydärin kera melko mellevästi. Lisukkeeksi voi myös paistaa munan per nautiskelija, jos siltä tuntuu. Tällä kertaa tuntui munattomalta.

2 kommenttia:

Ville kirjoitti...

Mikäs tuo sun lähikauppasi mahtaa olla? Taisin nähdä samaa kamaa omassani...
Mielenkiintoinen blogi sinulla!

Jaana kirjoitti...

Moi Ville,

toistaiseksi lähikauppani on kohtalaisen hyvinvarusteltu S-market itäisessä Helsingissä. Piakkoin tapahtuvan muuton jälkeen mm. Stockan Herkkuun on huomattavasti lyhyempi matka kuin nyt... Mutta jos tuohon lammaswurstiin törmäät, niin kokeile ihmeessä!

Kiitos kiitos, omaasikin on ilo lukea :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...