15. lokakuuta 2016

Vauvanruokaa aikuiseen makuun

Otsikko ei ole kannanotto mihinkään muuhun kuin tämän muhevan purjo-peruna-cheddarpaistoksen koostumukseen, josta tuli helposti syötävän mössömäistä. Makujensa puolesta en suosittelisi paistosta ihan pienille pilteille, koska purjon ja perunan lempeyteen tuovat ärtsyä särmää ikivanha britti-cheddar ja ranskalainen Dijon-sinappi.

Sapuska syntyi tarpeesta hyötykäyttää Kaupunkilaisten oman pellon sadonjaoista kertyneitä perunoita, joita riittää takuuvarmasti talven varalle. Myös ruokaan pilkottu purjo on kotoisin samalta pellolta.

Paistos on loistavaa syysruokaa jo senkin vuoksi, että sen kanssa sopii erinomaisesti vähän tuhdimpi punkku, esmes joku kiva aussishiraz. Juuri tällaisten makuparien vuoksi syksy on ihmisen parasta aikaa!
Tarvitset:
500 g perunoita
250 g purjosipulia
50 g voita
1 dl maitoa
2 dl raastettua cheddaria
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.

Pese purjo huolellisesti ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.

Sulata paistinpannulla puolet voista. Lisää purjot pannulle ja anna niiden pehmetä miedolla lämmöllä.

Valuta kypsistä perunoista vesi.

Lisää perunoiden joukkoon loput voista sekä maito. Muussaa potut ja lisää kattilaan purjot, raastettu juusto sekä sinappi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Siirrä seos uuninkestävään vuokaan. Ripottele pinnalla hieman juustoraastetta.

Kypsennä uunissa 20 minuutin ajan tai kunnes paistoksen pinta on kullanruskea.

Anna ruoan jäähtyä hetken verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...