2. lokakuuta 2016

Lohtupastojen aatelia

Kun työt stressaavat ja maailma tuntuu kaatuvan päälle, niin arkista ahdistusta voi paeta hetkeksi lautasen ääreen, jolla pötköttää elämää suurempi keko gorgonzola-herne-kinkkupastaa. Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Kaloreita siinä on ihan liikaa laskettavaksi, joten unohda koko kalkulointi yhden aterian ajaksi.

Tämän lohtupastareseptin bongasin jokunen vuosi sitten mainiolta Food Republic-sivustolta. Alkuperäisessä ohjeessa sapuskaan suositellaan käytettäväksi farfalle- tai orecchiette-tyyppistä pastaa.Viimeisimpään versiooni keitin Hella & Herkusta (joka on muuten muuttanut isompiin tiloihin osoitteeseen Museokatu 34) hankkimaani La Fabbrica Della Pasta di Gragnanon straccettia, joka sopi tarkoitukseen oikein hyvin.

Käyttämäni kinkku oli Korpelan savusaunapalvattua kamaa. Homejuustona minulla oli hiukan makeahkoa ja snadisti hiivaista Gorgonzola Dolcea. Muitakin juustoja voi soossiin sulattaa, mutta kannattaa valita aika mietoja tyyppejä, ettei pasta maistu pelkästään sinihomejuustolla.

Ohjeen mukaisesta satsista syntyy reilu annos kahdelle TODELLA nälkäiselle tai pienemmät setit (esimerkiksi alku- tai väliruoat) jopa neljälle.
Tarvitset:
200 g pastaa
2 dl kermaa
100 g miedon makuista sinihomejuustoa
100 g pakasteherneitä
100 g (savu)kinkkua
mustapippuria
(suolaa)

Tee näin:
Kypsennä pasta reilusti suolatussa runsaassa vedessä al denteksi.

Kuumenna kerma korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää joukkoon juusto ja anna pöhistä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan kunnes juusto on liuennut kermaan.

Lisää pannulle herneet ja pieniksi kuutioiksi leikattu kinkku. Sekoita hyvin ja ota pannu pois liedeltä.

Sekoita valutettu pasta muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla (ja tarvittaessa suolalla).

Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...