22. lokakuuta 2016

Mehevät falafelit härkäpavuista

Falafeleja tulee tehtyä ihan liian harvoin kotikeittiössä, vaikka niiden väsääminen on kaikkea muuta kuin hankalaa. Aikaavievin vaihe on kuivattujen papujen liottaminen, mutta onneksi niiden turpoamista ei tarvitse seurata koko ajan vierestä (ellei sitten välttämättä halua niin tehdä, lienee melko meditatiivista meininkiä se).

Tykkään valmistaa falafelini mieluummin härkäpavuista kuin kikherneistä. Minusta ne maistuvat paljon mukavammilta, ja Gobbas Gårdin kuivatut, kuoritut härkäpavut ovat lähiruokaa sieltä parhaimmasta päästä.

Mikäli haluat falafeleistasi kauniin pyöreitä, niin suosittelen niiden uppopaistamista. Jos taas vierastat ajatusta kattilallisesta kuumaa öljyä, voit vallan hyvin kypsentää pallerot paistinpannulla. Nämä härkäpapufalafelit on paistettu pannulla, joten ne eivät ole mitään muotovalioita, mutta voi jestas minkä makuisia ne ovat!

Ohjeen mukaisesta satsista tulee 25-30 falafelia.
Tarvitset:
3 dl kuivattuja härkäpapuja
pienen sipulin
3 valkosipulin kyntta
40 g vaaleaa leipää
kourallisen tuoretta persiljaa
kourallisen tuoretta korianteria
½ dl vettä 
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
2 tl ruokasoodaa
auringonkukkaöljyä paistamiseen

Tee näin:
Liota härkäpapuja runsaassa vedessä 8 tuntia.

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Huuhtele liotetut härkäpavut. Laita ne blenderiin sipulin, valkosipulin, leivän, yrttien ja veden kanssa. Surauta tahnaksi.

Siirra tahna kulhoon ja mausta se juustokuminalla, paprikajauheella, suolalla sekä pippurilla. Peita kulho kelmulla ja anna ässehtiä tunnin verran.

Lisää tahnaan ruokasooda ja sekoita hyvin.

Pyörittele tahnasta läpimitaltaan muutaman sentin kokoisia palleroita.

Paista pallerot pannulla öljyssä pienissä erissä kullanruskeiksi ja tarjoa lämpiminä.

2 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta! Pitää tehdä näin seuraavalla kerralla, olen yrittänyt muutamalla ohjeella enkä vaan ole saanut hyviä. Minulla on omia kuivia härkäpapuja melkoisen paljon, joten kaikki hyvät ideat käyttöön ovat kullanarvoisia.

Jaana kirjoitti...

sauvajyvänen, ole hyvä. Näistä tuli tosi meheviä ja hyvänmakuisia.

Btw, kuoritko sinä papusi ennen kuin kuivaat ne? Minä käytin tosiaan Gobbas Gårdin kuivattuja ja kuorittuja härkäpapuja, en tiedä eroavatko ne jotenkin kuorimattomista kuivatuista pavuista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...