12. lokakuuta 2016

Kellerin kastike

Tämä salaattikastike on ollut simppelin sitruunavinaigretten ohella lempisoossejani jo pitkään. En muista mistä tai keneltä ohjeen aikoinaan sain, mutta alunperin sen on kehitellyt Thomas Keller.

Thomas Kellerin salaattikastike on naurettavan helppo valmistaa ja se sopii oikeastaan salaatille kuin salaatille. Ja se on TODELLA riittoisaa, little sure goes a long way!

Pehmeämmille, lehtisalaateille kastiketta kannattaa lähinnä pikkuisen roiskia, riisi-, linssi-, pasta- ynnä muille vastaaville perustuksille rakennetuilla salaateille sitä voi lusikoida hiukan enemmän ja erilaisille juures- tai raastepohjaisille ratkaisuille saa kostuketta holvata vähän reilummalla kädellä.
Tarvitset:
salottisipulin
valkosipulinkynnen
keltuaisen
3 rkl balsamicoa
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl vettä
2 dl auringonkukkaöljyä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli.

Laita sipulit, keltuainen, balsamico, sinappi ja vesi kapeaan, korkeareunaiseen astiaan.

Sauvasekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.

Liruta öljyt ohuena nauhana astiaan sauvasekoittimen surratessa koko ajan.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Säilytä valmis salaattikastike suljetussa astiassa jääkaapissa.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Kiitti. Hyvistä sooseista on aina pulaa.

Jaana kirjoitti...

Vassokuu. Noilla tykötarvemäärillä soossista tulee aika tanakkaa eli jos tykkäät juoksevammasta, niin lisää vettä rkl tai pari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...