12. huhtikuuta 2016

RIP ruokahaaste

Vuoden 2007 maaliskuusta saakka käynnissä olleelle kuukauden ruokahaasteella lienee vihdoin tullut aika antaa vapauttava armonlaukaus sen kuvitteelliseen niskaan. Kuolinkouristuksissaan kituvaa haasteparkaa on saattohoidettu jo jonkin aikaa ja muutamalle viimeisimmistä kierroksista on osallistunut vain yhden käden sormilla laskettavissa oleva määrä kisaajia. Maaliskuun 2016 haasteeseen osallistui yksi bloggaaja, joka ei enää jaksanut määräaikaan mennessä heittää uutta haastepalloa ilmaan. Ihan ymmärrettävää, hyvä ratkaisu.

Kuukauden ruokahaaste näki siis päivänvalon alkuvuodesta 2007, kun dinosauriit vielä käyskentelivät keskuudessamme ja ruokablogeja oli vain kourallinen. Silloin sovittiin, että kerran kuussa haasteen järjestäjä keksisi aiheen, määrittelisi säännöt, järjestäisi äänestyksen sekä pidättäytyisi itse osallistumasta kisaan ja äänestämästä ehdokkaita. Haasteen voittaja puolestaan saisi vastuulleen seuraavan haasteen organiseerauksen.
Olin voitokas punasipulihaasteessa, rakkausruokahaasteessa,
värikkään ruoan haasteessa, kurpitsahaasteessa...
Sen ihan ensimmäisen haasteen järjestelyistä vastasi Sorsanpaistaja ja teemana oli punasipuli. Kisaan ilmoittautui mukaan peräti kymmenen bloggaajaa ja meikäläisen punasipulipizza pekonilla nappasi voiton. Haastehistorian aikana pääsin kapuamaan korkeimmalle palkintopallille yhteensä 12 kertaa.

Muutaman haastekierroksen pyörähdettyä ruokablogiskenessä alettiin keskustella mahdollisten kisasponsorien hankinnasta ilmaisten tykötarpeiden ja palkintojen saamiseksi. Reilun kaupan haasteeseen taisimme onnistua monkumaan palkinnoksi kassillinen kamaa silloiselta Reilun kaupan kehittämisyhdistykseltä (nykyään Reilu kauppa ry:ltä), mutta muuten kyllä kisattiin ihan omalla kustannuksella ja voittajat saivat ansioistaan lähinnä kyseenalaista mainetta ja kunniaa. Which was nice.
...puurohaasteessa, alkoholihaasteessa, hedelmäisen
juoman haasteessa
, mukaan pakatun lounaan haasteessa...
Koska tykkään listoista, työstin jokunen vuosi sitten listan ruokahaasteen aiheista ja voittajista. Lista on rakennettu ruoka edellä, bloggaajia tai blogien nimiä sille ei ole kirjoitettu auki. Se saattoi olla näinä brändinrakennuksen luvattuina aikoina huono ratkaisu osallistumisaktiviteetin kasvattamisen kannalta, mutta väliäkö tuolla.

Jos taas pitäisi tehdä lista lempihaasteistani, niin niitä olisivat MasterChef-henkinen mysteeriboksihaaste, leffa- ja kirjallisuusruokahaasteet, tietoisuutta rintasyövästä kasvattamaan pyrkinyt pinkkihaaste, inspiraatioita kassakuiteista hakenut haaste sekä sienihaaste, johon saatiin mukaan 21 mahtavaa sienireseptiä.
Meksikon haasteessa sekä piirakkahaasteessa. 
Vuonna 2007 haasteen ideoimiseen osallistuneista blogeista elossa ja potkivia ovat tätä nykyä oman blogini (joka totteli muutaman ensimmäisen olemassaolevuotensa ajan nimeä "Välipala" alaviitteellä "Kulinaarimuruja hampaankolossa") lisäksi ainakin LiemessäPastanjauhantaa ja Polkkapossu. Kiitos teille ja kaikille muillekin, jotka teitte kuukauden ruokahaasteesta totta osallistumalla, äänestämällä tai ihan vaan kisablogipostauksia lukemalla.

KIITOS RUOKAHAASTE 2007-2016, LEPÄÄ RAUHASSA!

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

R.I.P. tosiaankin ja valitettavastikin oli aika sanoa hyvästi.

Rosmariini kirjoitti...

Voihan ei! Jos blogiyhteisö olisi jaksanut vielä hetken verran pinnistää, olisi blogihaaste onnistunut täyttämään kohta kokonaista kymmenen vuotta.

cele kirjoitti...

Onko siitä tosiaan noin kauan. On kyllä tosiaan aika paljon vettä virrannut ruokablogiskenessä noista päivistä.

Sun ekan haasteen punasipulipizza on muuten edelleen meidän pitsarepertuaarissa.

aleksi kirjoitti...

hämmentävää.. ja hämmentävää myös ettei kukaan enää jaksanut osallistua

Hannele kirjoitti...

Nyyh!

Jaana kirjoitti...

Jael, aika aikaansa kutakin, sanoi bloggaaja kun ruokahaasteen hautasi ;-)

Rosmariini, tämän haasteen osalta pinnistäminen päättyi jo aikoja sitten. Eutanasia on joskus armollisempi vaihtoehto kuin raadon makuuttaminen vihanneksena (no pun intentded) hengityskoneessa.

cele, aika rientää kun pitää lystiä :-) Kiva kuulla, että haastepizza elää ja voi hyvin teidän taloudessanne!

aleksi, ihan trendinmukaista kehitystähän tämä on. Aika on katoava luonnonvara ja valveutuneet ruokabloggaajat kuluttavat sitä leikkimielisten skabojen sijasta sellaisten sisältöjen tuottamiseen, joita varten saa tykötarpeita kaupallisilta yhteistyökumppaneilta ja ehkä vähän rahaakin (tai sitä kuuluisaa näkyvyyttä).

Hannele, ei auta itku markkinataloudessa ;-)

Nanna kirjoitti...

Mullekin jää muistot tästä blogihaasteesta: en voittanut koskaan! :)

Sitten vaan jäi ja jäi se seuraaminenkin lopulta.

Tälläistähän tämä valveutuneen ruokabloggaajan elämä on...

R.I.P

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Kyllä taisi olla armokuoleman paikka :)

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Voih! Toivottavasti ruokahaasteen raunioista kuoriutuu aikanaan uusia perinteitä.

Jaana kirjoitti...

Merja, kyllä!

Heidi, jännä nähdä kuoriutuuko. En kuitenkaan jäisi henkeäni pidätellen sitä odottelemaan ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...