Alkuperäisistä tykötarpeista jätin pois tillin, koska ostoksilla ollessani muistelin sitä löytyvän jääkaapista, mutta muistin väärin. Chilikään ei ollut ihan samaa lajiketta mitä käskettiin, mutta räyhäkkä linnunsilmächili passasi porukkaan ongelmitta.
Annoskoko oli kyllä melko hulppea: satsista riitti parille aterialle ja jämiä jäi reippaasti vielä leipien päälle leviteltäviksi. Jestas mitä herkkua, pakkohan tätä on tehdä pian uudelleen!
Chilikastikkeeseen tarvitset:
linnunsilmächilin
valkosipulinkynnen
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa
Lisäksi tarvitset:
2 kookkaahkoa munakoisoa
oliiviöljyä
muutaman sipulinvarren
puskan tuoretta korianteria
2 munaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Valmista ensin kastike. Pilko chili ja valkosipuli atomeiksi (voit halutessasi poistaa chilistä siemenet). Sekoita pienessä kulhossa etikka ja hunaja, lisää joukkoon chili a valkosipuli. Mausta kastike suolalla.
Leikkaa koisoista pitkittäin noin puolen sentin paksuisia siivuja. Paista koisosiipaleet pienissä erissä kuumalla pannulla oliiviöljyssä letkeiksi ja ruskeapilkullisiksi. Laita valmiit koisot isoon kulhoon odottamaan.
Pilko sipulinvarret ohuiksi renkaiksi ja lisää ne koisokulhoon. Lisää joukkoon reilu puoli puskaa korianteria silputtuna sekä puolet kastikkeesta. Sekoita hyvin.
Paista munat öljyssä kuumalla pannulla siten, että valkuaiset hiukan rapsakoituvat reunoiltaan, mutta keltuaiset säilyvät löysähköinä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita munakoisot laakealle vadille ja viipaloi paistetut munat niiden päälle. Lusikoi loput kastikkeesta munien päälle ja viimeistele ruoka lopulla korianterisilpulla. Tarjoa heti.
6 kommenttia:
No joo! Menee testiin!
Uskoisin, että tykkäätte.
Alkuperäisen ohjeen mukaan munakoisojen olisi pitänyt olla jotain japanilaista lajiketta, mutta sapuska onnistui ihan normikoisoillakin :-)
Testiin menee täälläkin :) Tosi hyvän näköistä...
Tuplaespresso, toivottavasti maistuu!
Nam, ihan lounasruokasettiä!
Nelle, tämä maistuu mainiolta myös kylmänä. MOT.
Lähetä kommentti