20. elokuuta 2015

Viherkääryleet

Mikähän siinä on, että rullattu ruoka maistuu paremmalta kuin sellainen sapuska, jota tarjoillaan ilman syötäviä kääreitä? Näitäkin sienitäytteisiä mangoldikääryleitä olisi voinut vetää lähes rajattomasti, sen verran hyviä olivat.
Kehittelin kaupunkilaisten omasta pellosta peräisin oleville mangoldinlehdille tällaisen käyttötarkoituksen, koska en oikein osannut niistä muutakaan tehdä. Jos mangoldia ei ole saatavilla, voi täytettä kääriä mainiosti myös  punajuurenlehtiin, jättikokoisiin pinaatinlehtiin tai kaalinlehtiin. Tai oikeastaan ihan mihin tahansa lehtiin, joita käsillä sattuu olemaan.

Täytteitäkin voi tietty fiksata omien mieltymysten mukaan. Raaka-ainekriittisimmät kokkaajat voivat jättää juuston kokonaan pois ja korvata voin jollain hippikriteeristön täyttävällä ravintorasvalla.
Tarvitset:
mangoldinlehtiä
pari sorjaa porkkanaa
pienen sipulin
voita
kourallisen kantarelleja (tai muita sieniä)
suolaa
pippuria
parmesania
vajaan desin vettä

Tee näin:
Huuhtaise mangoldinlehdet ja kuivaa ne esimerkiksi salaattilingossa. Leikkaa paksut lehtiruodot irti ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.

Pese ja kuutioi porkkana. Kuori ja silppua sipuli.

Sulata pannulla nokare voita. Freesaa lehtiruotikuutioita, porkkanoita ja sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan. Revi kantarellit muutamaan osaan ja freesaa niitäkin pannulla hetkinen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä mangoldinlhde tasaiselle alustalla. Suuremmat lehdet voit leikata kahteen osaan.

Laita jokaiselle lehdelle lusikallinen lehtiruoti-porkkana-siipuli-sieniseosta . Raasta päälle hiukan parmesania ja rullaa lehdet kääryleiksi.

Kiehauta vesi  samalla pannulla, jolla valmistit täytteen. Kypsennä kääryleitä viitisen minuuttia kiehuvassa vedessä pannulla.

Raasta kääryleiden päälle vielä hieman parmesania ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Lisäämpä tämän lehtikaalireseptien kansioon! Tai perustan sellaisen kansion pikapikaa kun kaalit tykkää tälläisestä hassusta kesästä.

Jaana kirjoitti...

Laitan nuo lehtikaalit myös oman korvani taakse :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...