4. elokuuta 2015

Pinaattilettuhommia

Muutama postaus sitten keitetty mansikkahillo suorastaan huusi kaverikseen lettuja. Eilen jääkaapin vihanneslaatikossa kirkuivat puolestaan kaupunkilaisten oman pellon pinaatit vaatien loppusijoituspaikkaa, joten räiskälekausi jatkui pinaattilettujen muodossa.

Lettuja tulee tehtyä hämmentävän harvoin siihen nähden, kuinka helppoa niiden valmistaminen on. Paistaminen toki vaatii hellan kulmalla päivystämistä, mutta mihinkäpä sitä ihmisellä kiire on valmiissa maailmassa. Ohjeen mukaisesta satsista syntyy kahdeksan isoa lettua (joista se ensimmäinen on harjoituskappale).

Perinteisesti pinaattilettujen kanssa on tapana tarjoilla puolukoita tai puolukkahilloa, mutta tällä kertaa pyöräytin lättyjen täytteeksi tahnan savulohesta, sipulinvarsista, ranskankermasta, sitruunanmehusta, raastetusta piparjuuresta sekä suolasta ja pippurista. Eipä ollut ollenkaan pöllömpää kesäruokaa.
Tarvitset:
150 g tuoretta pinaattia
2 munaa
5 dl maitoa
3 dl jauhoja
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen

Tee näin: 
Kiehauta kattilassa vettä ja lisää joukkoon pinaatinlehdet. Anna kiehua minuutin ajan ja kaada pinaatit siivilään. Puristele jäähtyneistä pinaateista ylimääräiset vedet pois ja leikkaa lehdet silpuksi.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito sekä jauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi mukaan suolaa, pippuria ja silputut pinaatit.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Paista taikinasta paistinpannulla voissa lettuja.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...