Kuluvalla lomallani on tullut harjoitettua sen verran kiitettävästi ulkoruokailua, että kotikokkailun osalta arsenaali on jäänyt varsin suppeaksi. Olen syönyt lähinnä uusia perunoita tai kesäkaalia erilaisin variaatioin, mutta ne nyt vaan ovat niin tavattoman hyviä tähän aikaan vuodesta.
Sen vuoksi pitääkin piirtää risti seinään ja katkaista blogihiljaisuus, kun sain viimein aikaiseksi jotain muuta kuin vakiosapuskoja. Kuivalla vermutilla ja kermalirauksella tuunatusta fenkolipaistoksesta tuli emäherkullista ja se sopi kerrassaan loistavasti ahvenfileiden kaveriksi.
Ihanuuden innoittajana toimi kaupunkilaisten oman pellon eilisessä sadonjaossa saamani sievä fenkoli, josta työstetty paistossatsi riitti parille aterialle. Tälle kaudelle on muuten vielä muutama sato-osuus tarjolla, joten jos pellonkulman omistajuus tai helsinkiläinen lähiruoka kiinnostaa, niin liity ihmessä porukkaan!
Tarvitset:
sorjan fenkolin
muutaman sipulinvarren
nokareen voita
2 rkl kuivaa vermuttia
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Huuhtaise fenkoli ja sipulinvarret. Leikkaa fenkolin- ja sipulinvarret noin puolen sentin pituisiksi paloiksi. Leikkaa fenkolin mukulaosa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Freesaa fenkoleita ja sipuleita voissa hetken verran.
Lisää vermutti ja anna se sihistä kadoksiin. Lisää kerma ja anna sen kiehua kasaan miedolla lämmöllä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa voissa paistettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen ahvenfileiden kanssa.
2 kommenttia:
Haa, uusi fenkoliresepti! Olenkin vähän kyllästynyt entisiin enkä ole ostanut fenkolia vähään aikaan.
Toivottavasti maistuu! Omasta mielestäni vermutin ja fenkolin liitto on match made in heaven.
Lähetä kommentti