Søllerød Kro on sekä ulko- että sisäpuolelta niin sanotusti vanhan liiton edustaja valkoisine liinoineen ja pöytähopeineen. Perinteistä kertoo sekin, että rakennus on töröttänyt paikoillaan vuodesta 1677 saakka. Nykyistä krouvia pyörittävä, Färsaarilta lähtöisin oleva klassisen keittiömestarin prototyypin mitat täyttävä Jan Restorff sopii myös ympäristöön kuin nyrkki silmään.
Perinteitä kunnioittava geetee. |
Amuse-bouches. |
Søllerød Kron leivät olivat erittäin addiktoivia. |
Voi löytyi oman hopeakuvun alta. Emäsöpöä! |
Seuraavaksi eteeni tuotu sapuska oli ehdoton suosikkini. Savustetun kananmunan keltuaisen kanssa tarjoiltiin kanan sydämiä ja kivipiiroja pieninä kuutioina, villiyrttejä sekä huippuherkullista lientä. Kertakaikkiaan ihana kokonaisuus.
Mahtavalta maistui myös supermehevä Ibérico-possu ruusujen, hunajan, suolattujen saksanpähkinöiden ja mielenkiintoisen portulakan kanssa.
Possuviininä toimi kiukuttelematta Il Cascinone Rive Barbera d’Asti 2012.
Jälkiruokaosion tykitystä alusti onnistunesti seljankukkainen pannacotta talon oman granolan kera.
"Sitruuna-marenkipiiras" miellytti suun lisäksi silmiä, eikä sitä melkein meinannut raaskia syödä. Melkein.
Espresso ja kolmea laatua sokeria. |
Siunatuksi lopuksi macaron, mangotikkari ja kullitettua täytesuklaata. |
2 kommenttia:
Kiitos päivityksistä Jaana! Olet ainoa bloggari, jonka joka ikinen postaus on lukemisen arvoinen!
Kiitos itsellesi mieltä lämmittävästä kommentista.
Lähetä kommentti