Kävi sitten niin, että ystävien ja kylänmiesten suosiollisella avustuksella naudanliha-olut-sienipiiraani voitti tammikuun ruokahaasteen, joten tässä sitä nyt ollaan isoon ääneen julistamassa helmikuun haasteteemaa, joka on peruna.
Mahdollisille nuoremmille lukijoille kerrottakoon, että kuukauden ruokahaaste on jo kahdeksan (8) vuoden ajan jatkunut leikkimielinen ruokabloggaajien perinne, jossa haastesapuskaan käytettäviä tykötarpeita ei (välttämättä) sponsoroi kukaan eivätkä bloggaajat saa vaivojensa palkaksi muuta kuin kyseenalaista kunniaa. Siitäkään huolimatta sitkeä haasteenpentele ei suostu kuolemaan.
Pottuja Union Square Greenmarketilla New Yorkissa keväällä 2012. |
Mutta asiaan eli perunaan. Tuon Etelä-Amerikasta lähtöisin olevan mukulan käyttö yleistyi Euroopassa 1700-luvulla, kun huimat löytöretkeilijät roudasivat potakkaa reissuiltaan tuomisiksi emämaihin. Suomeenkin pottu rantautui Pommerin sodasta palaavien tyyppien mukana. Nykyään peruna lienee kaikille tuttu ja turvallinen raaka-aine, joskin hiilihydraattitietoinen kansanosa häntä kovasti vältteleekin.
Pottuja Farm Gate Marketilla Tasmanian Hobartissa syksyllä 2013. |
Nyt on siis oikea aika kaivaa reseptikätköistä oma luottoperunaohjeesi ja kokata se mukaan kisaan. Lue oheiset säännöt ja innostu perunasta!
Pottuja etelähelsinkiläisessä keittiössä alkuvuodesta 2015. |
Kuukauden ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei tarvitse välttämättä olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.
Bloggaajan tulee ilmoittautua mukaan kilpailuun 1.-22.2.2015 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla ajanjaksolla. Ilmoittautuminen tapahtuu lisäämällä haastepostauksen osoite (URL) kommenttina tähän kirjoitukseen.
Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan postauksessaan olevien kuvien käyttöön sekä niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvetopostauksessa.
Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 23.2.2015, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä en osallistu äänestykseen enkä varsinaiseen kilpailuun.
Äänestysaika päättyy 27.2.2015 ja voittaja julkistetaan 28.2.2015. Helmikuun 2015 ruokahaasteen voittaja järjestää maaliskuun 2015 ruokahaasteen.
Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 3.3.2015. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle ja niin edelleen.
15 kommenttia:
vois repästä ja osallistua.. yhellä vanhalla jutulla mitä en ole koskaan ehtinyt testaa
Jee! Repäse!
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mahtava haasteaihe :) Ja onnea voitosta edelliskuussa!
Kiitos Heidi! Olethan tulossa mukaan pottubattleen?
Pottubattle :D Ja yritän ehtiä mukaan!
Beach house kitchen lähtee mukaan mittelöihin erittäin yksinkertaisella pottubliniohjeella:
http://www.beachhousekitchen.fi/alkulammittelyyn/sydamenmuotoiset-perunablinit-je-taime/
Tässä on paaaljon perunaa! Tällä mukaan! �� http://www.habanerokitchen.com/2015/02/janssonin-kiusaus-ei-huonoa-perusruokaa.html?m=1
http://vivaciabatta.blogspot.fi/2015/02/ottakaa-perunanne-esille.html tässähän tämä
Kiitos kaunis ilmoittautumisistanne Heli-Hannele, Habanerokitchen ja aleksi!
Ihan mahtavaa, että saadaan taas kisa aikaiseksi!
sauvajyvänen osallistuu pitkästä pitkästä aikaa ruokahaasteeseen, aihe oli niin loistava, aivan kuten tuo perunamuusi sellerilläkin on loistava. Ei kovinkaan kuvaukselleista (ja pekoni puuttuu), muta hyvää on, takuuvarmasti. Selleri-perunamuusi
sauvajyvänen, lämpimästi tervetuloa mukaan pottubattleen!
Vuoden tauon jälkeen minäkin tulin mukaan:
http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2015/02/bosnian-perunapiirakka.html
Tyynekin tupsahtaa muutaman välivuoden jälkeen takaisin taistelutantereelle! :-D Uusi blogi, uudet kujeet.
https://tyyneskitchen.wordpress.com/2015/02/19/patatas-rellenas-taytetyt-potut/
Tuore, mutta aktiivinen Voita ja Suolaa-blogi lähtee haasteeseen perinteisellä uuniperunalla
http://voitajasuolaa.blogspot.fi/2015/02/uuniperunat-suolapedilla.html
Erinomaista, lisää kisaajia!
Kauniit kiitokset osallistumisilmoituksistanne pelastaja-Sanja, Tyyne ja Mika!
Lähetä kommentti