Lyhyestä virsi kaunis eli näin se tapahtui.
Luin viimeviikkoisen Hesarin torstaisivuilta jutun, jonka kainalossa oli filippiiniläisen possupadan eli adobon resepti.
Tällä viikolla tein tuota pataa.
Aamen.
Tarvitset:
2 kokonaista valkosipulia
800 g luomusian nahallista vatsaa
2 rkl öljyä
1½ rkl kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä
6 rkl fariinisokeria
1 dl soijakastiketta
1 dl valkoviinietikkaa
7½ dl vettä
Tee näin:
Erottele valkosipulien kynnet ja riko niiden rakenne esimerkiksi veitsen lappeella. Alkuperäisessä ohjeessa kuoret jätettiin paikoilleen, mutta minä räpelsin suurimman osan niistä pois.
Puhdista siannahasta mahdolliset epäpuhtaudet veitsellä rapsuttamalla. Leikkaa liha noin 2 x 2 sentin kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja anna niiden kihistä kuumassa öljyssä (hönkä saa olla täysillä). Lisää mustapippurit ja laakerinlehdet. Sekoita hyvin.
Lisää kattilaan sianpalat ja anna niiden kypsyä hetken verran. Lisää joukkoon 4 ruokalusikallista fariinisokeria. Sekoita hyvin.
Sekoita soijakastike ja etikka keskenään. Kaada seos kattilaan ja sekoita hyvin.
Lisää joukkoon vesi ja anna nesteiden kiehahtaa. Vähennä lämpöä ja anna padan pöhistä kannen alla tunnin verran.
Lisää kattilaan vielä 2 ruokalusikallista fariinisokeria ja kypsennä pataa miedolla lämmöllä ilman kantta vielä tunnin ajan.
Tarkista suolaisuus ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.
5 kommenttia:
Uskon, että lopputulos oli superherkullinen!
Vaikuttaa erittäin rakastettavalta possulta!
Mama Gastro, kyllä! Ihan harmitti, etten tehnyt kerralla tuplasatsia.
Merja, no sitä hän eittämättä oli <3
Teimme tätä mieheni kanssa viikonloppuna, ja myös minä olen rakastunut. Oli aivan tajuttoman hyvää! Kiitos ohjeesta!
Anonyymi, eipä kestä kiittää! Kiva kuulla, että maistui :-)
Lähetä kommentti