29. marraskuuta 2014

Punakaalihommia

Hienon värinen ja makuinen punakaali on loistovihannes, jota tulee käytettyä vähän turhan harvoin. Se sopii erinomaisesti pitkää muhittelua vaativiin ruokiin, mutta toimii oivallisesti myös raakana esimerkiksi salaateissa.

Alkuviikosta tekemääni punakaali-porkkanasalaattiin toi aasialaista klangia sekä vinkeää potkua kastike, johon lsekoittelin muiden muassa kalakastiketta, inkivääriä ja seesamiöljyä. Soossin tulisuutta voit säädellä omaan suuhusi sopivaksi srirachan määrää virittelemällä. 

Salaattia pystyy haarukoimaan ongelmitta suoraan kulhosta ihan pelkiltäänkin, mutta tällä kertaa söin sitä hoisin-kastikkeella maustettujen jauhelihapökäleiden kanssa. Oli aika onnistunut kombo, kokeile tätä kotona!
Tarvitset:
300 g punakaalia
2 porkkanaa
kevätsipulin

Kastikkeeseen tarvitset:
1 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
parin sentin pätkän inkivääriä
töräyksen srirachaa
lirauksen seesamiöljyä

Tee näin:
Valmista ensin kastike. Lämmitä kattilassa soija ja kalakastike. Lisää kattilaan sokeri ja raastettu inkivääri. Hämmentele, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Sekoita lopuksi joukkoon chilikastike ja seesamiöljy.

Suikaloi kaali, raasta porkkanat ja pilko kevätsipuli. Sekoita kaalit, porkkanat sekä kevätsipulit keskenään isossa kulhossa.

Kaada kastike kulhoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa ainakin tunnin verran.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kantsiipa muuten tehdä se hoisin myös ite. Ei oo hankalaa lainkaan: mä oon tehnyt sekä tällä reseptillä: http://www.food.com/recipe/hoisin-sauce-recipe-443956 että tällä: http://ohmyveggies.com/asian-lettuce-wraps/. Ja vähän silleen suurin piirtein; joskus kun ei oo ollut maapähkinöitä niin käytin seesamipastaa ja joskus taas mustapapuja; viimeksi heittelen sekaan makeudeksi taateleita, ja hapoksi omeaviinietikkaa sekin toimi kun hirvi

Jaana kirjoitti...

No eipä oo tullut mieleenkään, että sitäkin voisi tehdä itse, vaikka kaikkeahan voi tehdä itse :-)

Paan DIY-hoisinin korvan taakke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...