24. kesäkuuta 2014

Gastropubibrunssi Rikhardinkadulla

Kävimme silläsipuleiden kanssa etkoilemassa ennen Robbie Williamsin keikkaa Chez Dominique-vainaan tiloihin avatussa Gastropub Rikhardsisssa (Rikhardinkatu 4). Brunssideittini ehtivät raportoimaan visiitistämme jo aikoja sitten, meikäläinen tulee tyylilleen uskollisena vähäsen jälkijunassa.
Rikhardsista oli sisustettu rennon oloinen paikka ja henksun asennekin oli päivitetty uuteen konseptiin sopivaksi, sillä Domppaa ajoittain vaivannutta jäykistelyä ei ollut havaittavissa. Takaseinälle oli toteutettu hieno toisinto vuosina 2007-09 toimineen La Societe du Cochon-ravintolan possumaalauksesta.

Koska olimme liikenteessä sunnuntaina, tarjolla oli hieman normimenusta poikkeava brunssilista. Sinänsä kiintoisaa listaa vaivasi tietynlainen yhtenäisyyden puute, sillä ateriakokonaisuuden valinta snäckseistä, alkupaloista, sandwicheistä ja pääruoista tuntui hankalalta. Nykymenulla leivät on näköjään siirretty pääruokaosastolle, mikä on ihan kelpo muutos.
Aperitiivivalintani oli Negroni, joka on lempidrinkkieni top vitosessa.
Alkupalaksi otin gratinoituja kampasimpukoita muhennetulla pinaatilla ja savustetulla heinäkastikkeella. Mainio annos lukuunottamatta hintaa, joka oli melkoisen suolainen (käyntimme aikaan 17,50 euroa, uusitulla menulla 19 euroa).
Simpukoiden kaveriksi suositeltu Eric Forestin (ei Forresterin) Pouilly-Fuissé L'Âme Forest 2011 toimi tehtävässään erinomaisesti.
Pääruoaksi tilasin pubiruokaklassikon Fish & Chips. Täällä se koostui marinoidusta ja friteeratusta turskasta sekä juuri oikeanlaisista chipseistä mallasviinietikan, grillatun suolasitruunan puolikkaan ja remouladekastikkeen kanssa. Herkkua!
Tyhjentyneestä etikkakiposta sai kätsyn tellingin tyhjentyneelle grillisitruunalle. 
Oivallisen Flying Dog Breweryn Snake Dog IPA:n takaa kurkkaa Silläsipuli-Jukka, joka tuplapeukuttaa Hans Välimäen isän kehittelemälle sandwichille (salviavoissa paistettua maksaa, karamellisoitua sipulia ja piparjuuripuolukoita briossisämpylän välissä).
En olisi oikeastaan jaksanut syödä enää jälkiruokaa, mutta maapähkinävoi-vanukas suolaisella toffeella huusi nimeäni niin kovaa, että pakkohan sellainen oli pätistää menemään. Heviä kamaa, mutta voi herranen aika miten hyvää.
Syömät ja juomat maksoivat yhteensä 84,50 euroa, mikä on brunssiksi aika paljon. Kaikki ruoat maistuivat mainioilta, mutta jo mainitsemani menun osioiden keskinäinen "epäsopivuus" oli todella häiritsevää. Seuraavalla kerralla en enää yritäkään koota yhtenäistä kolmen ruokalajin settiä, vaan otan drinksun ja jotain pientä kivaa tai tai bissen ja hodarin. Sellaiseen syömiseen Gastropub Rikhards on mitä suositeltavin paikka.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...