18. tammikuuta 2013

Äijäruokaa

Kun kylään on tulossa lihaa syövä heteromies ja pakastimessa on reilusti sianpaloja, niin onnistuneen ruokailukokemuksen tuottaminen on aika yksinkertaista. Simppeli on myös tämä paahdettujen possunpotkien resepti.

Tuhdit paahtopotkani lienevät läheisempää sukua Schweinshaxelle kuin Eisbeinille, sillä valmistin ne alusta loppuun uunissa. Ymmärrykseni mukaan Schweinshaxe sekä keitetään että uunitetaan, mutta Eisben pelkästään keitellään kypsiksi. Tai sitten ei. Saksalaiset ovat vähän hassuja.

Joka tapauksessa sian kinttujen erinomaisuuden salaisuus on piiiiiitkä muhittelu ja loppumetreillä tapahtuva grillivastustelu, jonka ansiosta nahkakin rapsakoituu aivan järisyttävän herkulliseksi. Lorottelin uunivuokaan myös ranskalaista siideriä, johon possumehut sekoittuivat muodostaen ihanan soossipohjan. 

Kastikkeen lisäksi tarjoilin lihakimpaleen lisukkeena lämmitettyä hapankaalia. Potkat olivat melko jykeviä - sain tuhottu omasta annoksestani noin puolet. Jämälihoista tein sitä mitä jämälihoista yleensä teen eli pastakastiketta.
Tarvitset:
2 (luomu)possun potkaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
3-5 dl siideriä

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 150-asteiseksi.

Kuivaa huoneenlämpöiset potkat ja hiero niihin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Laita potkat uuninkestävään astiaan ja lorota joukkoon kolmisen desiä siideriä.

Kypsennä potkia uunissa kolme tuntia. Käännä niitä noin paistamisen puolivälissä ja lisää vuokaan siideriä tarvittaessa.

Käännä lopuksi uunin grillivastukset päälle ja höngät kaakkoon. Kärtsää nahkoihin rapeutta noin kymmenen minuutin ajan.

Siivilöi astiassa oleva neste ja suurusta se kastikkeeksi voi-vehnäjauhoseoksella.

2 kommenttia:

Kirppu kirjoitti...

Et kertonut mitä mieltä heteromies oli ja jaksoiko hän syödä koko annoksen? :)

Jaana kirjoitti...

No se unohtui tosiaan kertoa :-)

Heteromies tykkäsi kovasti ja söi hyvällä ruokahalulla lautasen tyhjäksi. Hän kalusi myös luuta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...