31. tammikuuta 2013

Jo joutui Armas-aika

Ihanaisen Armas-perheen uusin jäsen on maanantaina avattu Armas-Pikaruokala Helsinki (Kluuvin kauppahalli, Aleksanterinkatu 9). Pikaruokala on lajissaan toinen, ensimmäinen perustettiin jo viime kesänä Tampereen kauppahalliin.

Ravintolatonta tammikuutamme uhmaten kävimme Soppa-Hannan kanssa Armas-Pikaruokala Helsingin avajaisissa toissapäivänä. 
Paikalla oli myös itseoikeutetusti Armas-perheen isähahmo, maitopoika Heikki Ahopelto.
Avajaisvieraatkin saivat rintapieliinsä maitopoika- tai maitotyttö-tarrat.
Alkudrinksuina tarjottiin jogurttijuomia. Minä join vaniljaa ja Hanna tyrni-porkkanaa.
Heikki kertoi, että pikaruokaloista saa sekä aamiaista että lounasta Armas-perheen ideologian mukaan valmistettuina. Keittiössä käytetään suomalaisten pientuottajien raaka-aineita ja sapuskat tehdään alusta loppuun itse.

Koska meininki on kasvispainotteista, eivät hinnatkaan ole älyttömiä. Heikki totesikin, että lähiruoka mielletään kalliiksi syyttä suotta. Esimerkiksi monikäyttöiset juurekset maksavat vain murto-osan vaikkapa naudan sisäfileen hinnasta.

Kaikkein kiinnostavin Armas-Pikaruokaloiden lanseeraama lounastuote on mielestäni lähikebab, jonka täytteet vaihtelevat sesongin mukaan. Itsetehtyjen naan-leipien väliin saa muhennetun sipulin, salaattien ja soossien seuraksi valita liha-, kala- tai kasvistäytteen. Kebun voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Watch out kebab joints in Helsinki, there's a Nääs-kebab in town!
Maistiaisiksi lounasruoista saimme erilaisia leipiä, ylihyvää kylmäsavulohta sekä pumpulinpehmeää keittoa punajuuresta ja Savu-Hilma-juustosta. Kuulimme myös kauhuksemme, että Armas-juustojen valmistuksessa pidetään tällä hetkellä taukoa, mutta paussin luvattiin olevan vain väliaikaista.
Jälkkäriksi nautiskelimme vielä herkkupannaria ja kahvia.

Armas-Pikaruokala on tervetullut lisä Helsingin keskustan lounasravintolaskeneen. Kluuvin halli on aika lähellä työpaikkaani, joten uskon vierailevani lounaskebabilla melko usein.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

no niin on kiva että te siellä pääkaupunkiseudullakin vihidoinkin saatte näitä meidän pirkkalaisia paikallisherkkuja suoraan valmistajalta ostettua...teiltä kun puuttuu tää meirän mainio tampereen kauppahalli siellä hesassa;)

Jaana kirjoitti...

Armas-perhe on kyllä nyt hienosti edustettuna täällä Isolla Kirkollakin :-)

Henkilökohtainen kauppahallitilanteeni paranee merkittävästi reilun viikon kuluttua, kun kotikulmilla sijaitseva Hietalahden halli avataan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...