26. tammikuuta 2013

Väliaikasapuskaa

Eipä ole tässä viime päivinä ollut vapaa-ajan ongelmia, sillä Helsinkiä hemmotellaan taas DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla. Sen sijaan ruokahuoltoa on pitänyt pläänäillä etukäteen normaalia enemmän, koska ravintolattoman tammikuuni vuoksi haukkapala kahden esityspaikan välisellä siirtymällä olevassa kuppilassa ei ole ollut vaihtoehto.

Eväsleivillä, pehmeäksi kuivatuilla taateleilla ja kahvilla olen pärjännyt kiitettävästi. Tänään leffojen väliin jäi melkein kolmen tunnin paussi, joten ehdin pyörähtää kotona kokkaamassa muhevia avocadoquesadilloja.

Tykkään, että quesadilloissa on reippaasti täytteitä, vaikka niukemmin sisustettujen lettujen käsittely olisi paljon helpompaa. Yleensä quesadillat paistetaan rasvattomalla pannulla, mutta itse pidän rapeista kuorista, joten kypsennän ne nokareessa voita. No joo, on ehkä hiukan epäortodoksista, mutta olkoon.
Tarvitset:
2 tortillalettua
2 rkl tomaattimurskaa
puolikkaan pienestä punasipulista
puolikkaan avocadon
vihreää Tabascoa
suolaa
juustoa (käytin goudaa)
voita paistamiseen

Tee näin:
Levitä tomaattimurska toiselle letulle. Ripottele joukkoon pilkottu punasipuli.

Kuutioi avokado ja levittele kuutiot tomaattien päälle. Lisää letulle makusi mukaan vihreää Tabascoa ja suolaa.

Raasta tai höylää haluamasi määrä mielestäsi juustoa muiden täytteiden päälle ja peitä tekosesi toisella tortillaletulla.

Sulata nokare voita pannulla ja paista quesadillaa miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut ja pinnat ovat molemmilta puolilta rapeita.

Anna quesadillan jäähtyä hieman ja leikkaa se neljään osaan. Syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...