30. elokuuta 2012

Kyläluutana Länsi-Uudellamaalla

Muutama viikonloppu sitten olin kyläilemässä silläsipuleilla, missä meikämandoliinoa kestittiin perusteellisesti ja pidemmän kaavan mukaan.
Vierailun ensimetreillä terassille katettiin kallioimarteella maustettuja palsternakkoja, jotka olivat Merituulin mielestä menneet muhjuksi, mutta ei sillä kyllä napojen loistavaan makuun ollut vaikutusta.

Herkullisia olivat myös mustatorvisienillä ja smetanalla kruunatut suupalat maa-artisokasta, joista ottamani kuvat epäonnistuivat.
Palanpainikkeeksi joimme FC Barcelonan nimikkocavaa vain ja ainoastaan sen vuoksi, että Englannin maajoukkueella ei ole vielä omaa shampanjaa.
Sitten keskityin leikkelemään paperinukkeja nuoren emännän kanssa, kun talon aikuisväki taikoi lisää pötyä pöytään. Alkupaloiksi syötiin friteerattuja luomupossun poskia sekä timjamilla maustetussa maidossa keitettyä kukkakaalia paistettujen sienten ja herneiden kanssa. Emähyvää!
Sikamainen meininki jatkui pääruoassa. Tarjolla oli Jukan grillaamaa ja ihanasti tahmaamaa possunkylkeä...
...sekä erittäin suunmukaista kaalisalaattia.
Muutaman tunnin huilauksen (ja paperinukkejen leikkauksen) jälkeen lusikoimme jälkkäriksi suloisen mesiangervoista paahtovanukasta. Sen kanssa hörpimme jännää lakkaviiniä.
Yöpalaksi vetelimme lautapelailun ohessa haisevia juustoja, joista kuvassa etualalla keikaileva savuisa cheddar oli minulle uusi, miellyttävä tuttavuus.

Seuraava päivä käynnistyi hulppealla aamiaiskattauksella, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kohti ravintola Timjamin (Nyynäistentie 1, Jokiniemi) brunssia. Tarjolla oli perinteisiä eväitä, joiden maut olivat kohdillaan.
Alkupalapöydän suosikkejani olivat täälläkin erilaiset sillit. Paikan päällä leivottu leipä oli viedä kielen mennessään. Tykästyin leipään sen verran kovasti, että ostin sitä kotiinviemisiksikin.
Caesar-, peruna- sekä tomaatti-mozzarellasalaattia. Mozzarella oli hurjan pehmeää niin koostumukseltaan kuin maultaankin.
Lämpimänä ruokana oli jauhelihapihvejä, juustopottuja ja kermakastiketta.
Jälkkäripöydästä löytyi taivaallinen kombinaatio: varsiselleriä, Taleggio-juustoa ja vaniljalla maustettua hunajaa. Mieletön makuelämys!
Kahvin kanssa haarukoin vielä kukitettua porkkanakakkua, joka oli sekä mukavan mehevää että hirmu nätin näköistä.

Timjamin brunssi oli maukas ja kohtuuhintainen. Syömät, lasi roseviiniä ja tuliaisleipä maksoivat 32 euroa.
Ravintolan pihalla päivysti hieno puusika ♥

Timjamiin kannattaa tulla vaikka vähän kauempaakin, sillä sen vieressä sijaitsee Lopen Pappilanpuisto, jonne voi aterioinnin jälkeen poiketa ohottelemaan oikeita elikoita ja tekemään ostoksia luomupuodissa.
Pihapiirissä pääsimme todistamaan suurta draamaa, kun kukkopojat nokittelivat tunkion herruudesta. Lisäksi saimme rapsutella hurmaavaa vanhaa corgiherra Aarettia ja kurkata lampolaan, jonne mansikkavarkaissa käynyt lammassakki oli pistetty miettimään tekosiaan. Kyyttöjä emme tällä reissulla nähneet livenä, vaan ainoastaan vakuumipakattuina paloina.
Kyytönlihan lisäksi Pappilanpuistossa oli myynnissä palleroisia kesäkurpitsoja..
...härkäpapuja, kaalia, mustajuuria...
...kyssäkaalia...
...punajuuria, porkkanoita ja vaikka mitä. Kaikki luomua Pappilanpuiston tilalta.

Leppoisasta sunnuntaiajelustamme löytyy raportti myös silläsipulien blogista. Isot kiitokset vielä kertaalleen kivasta viikonlopusta koko porukalle!

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Kiitos itsellesi! Oli mukavata!

TuliaisDrizzle on ollut ahkerassa käytössä varsinkin kurpitsaruokien kanssa.

Jaana kirjoitti...

Mun drizzlepullo tyhjeni taas, pitää käydä tankkaamassa sitä Hakaniemen hallista :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...